Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Seurakunta kulkee rinnalla elämän rosoisuudessa, suruissa ja iloissa

Suomen koko evankelisluterilaisessa kirkossa, ja siis myös Imatran seurakunnassa, käydään parhaillaan seurakuntavaaleja.

Äänestää saa 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävä Imatran seurakunnan jäsen.

Meidän yhteisömme on suhteellisen suuri, kaikkiaan jäseniä on yli 17 000 ja äänioikeutettujakin yli 15 000.

Moni jättää silti äänestämättä. Ehkä ajatellaan, että seurakunta on kaukana omasta arjesta tai että joku muu hoitaa päätökset.

Teologi Osmo Tiililän mukaan kirkko on olemassa, koska täällä kuollaan. Totta on, että jokainen meistä kohtaa kuoleman, mutta itse olen sitä mieltä, että seurakunta on olemassa, koska täällä eletään!

Seurakunta on mukana koko elämän matkan kasteesta konfirmaatioon, avioliittoon ja hautaan siunaamiseen. Seurakunta kulkee rinnalla elämän rosoisuudessa, elämän suruissa ja elämän iloissa.

Viikkotasolla me kohtaamme noin tuhat imatralaista; perhekerhoissa tapaamme satakunta perhettä, diakoniatyössä annetaan ruoka-apua, kohdataan ikäihmisiä ja erilaisissa elämän kriiseissä olevia.

Pyhäinpäivänä tapasimme noin kuusisataa ihmistä kappelilla, kun ihmiset toivat kynttilöitä läheistensä haudoille ja muistolehtoon. Jumalan armo ja lähimmäisen rakkaus toteutuvat toisiamme tukien.

Rippikoulussa ja -leirillä on ensi vuonna lähes 200 nuorta ja konfirmaatiokirkoissa lisäksi kaikki heidän läheisensä.

Seurakunta on jäsentensä yhteisö, ja siksi päätöksentekoon tarvitaan ihan tavallisia seurakuntalaisia.

Valtuusto päättää muun muassa seurakunnan budjetista ja työn painopistealueista. Imatran seurakunnassa on tulevaisuudessa edessä myös haasteita, ja silloin tarvitaan näkökulmia yhteiseen hyvän rakentamiseen.

En usko, että kenelläkään meistä on yksin viisasten kiveä, vaan meidän on osattava tehdä yhteistyötä erilaisista näkökulmista huolimatta.

Me rakennamme yhdessä Imatran seurakuntaa, ja siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni käyttää äänioikeuttaan. Käy siis äänestämässä ja vaikuta omassa seurakunnassasi. Virallinen vaalipäivä 20.11.2022

Kirjoittaja on Imatran seurakunnan kirkkoherra.