Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Olemmeko kutistuva "tosiuskovaisten" kirkko vai vetovoimainen kansankirkko?

Tutussa virressä lauletaan, että "Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on".

Sanat tulevat todeksi, kun menee evankelis-luterilaisen seurakuntamme toimintaan mukaan. On perinteisten kasteen, rippikoulun, häiden ja hautajaisten ohella muun muassa kaikenikäisille kerhoja ja leirejä, heikoimmassa asemassa olevien auttamistyötä, retkiä, retriittejä ja upea kirjo jumalanpalveluksia.

Jumalanpalveluksissa käydessäni havahdun usein penkkien tyhjyyteen. Seurakuntaamme kuuluu hyvin suuri osa imatralaisista, noin 17 000 ihmistä.

Seurakunta tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa, riemua ja toivoa, kohtaamista ja rinnalla kulkemista, vahvistusta uskolle ja yhteyden meitä suurempaan.

Silti moni jää omasta valinnastaan tai paikkaansa löytämättömänä etäälle.

Kirkon sisällä käydään keskustelua uudistumistarpeesta. Väännetään siitä, pitääkö tiukasti kiinni Raamatun kohdista vai sovittaako sanomaa nykypäivän ymmärrykseen.

Kirkko on kuin tienhaarassa. Pitää valita, olemmeko tulevaisuudessa kutistuva "tosiuskovaisten" kirkko vai vetovoimainen kansankirkko.

Itse toivon uudistumista. Meillä on Imatralla seurakuntavaaleissa Tulkaa kaikki -ehdokasryhmä, joka haluaa vahvistaa yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä, luontoyhteyttä ja osallisuutta.

Tilaa ja paikkoja seurakunnassamme riittää. Tulkaa kaikki!

Kirjoittaja on imatralainen Tulkaa kaikki -ryhmän seurakuntavaaliehdokas.