Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Toivottavasti kukaan lapsi tai nuori ei istu 2,5 tuntia päivittäin koulukuljetuksessa

Koululaiset ja opiskelijat ovat jälleen aloittaneet oppimis-, kasvamis- ja kehittymisvuotensa. Jokaiselle heistä tulee taata turvallinen ja antoisa oppimispolku.

Lastemme ja nuortemme tulee saada onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä, itsetunnon ja motivaation vahvistumista ja kohtaamista aidosti yksilönä jokaisena päivänä. Parhaat oppimisen muodot, tukitoimet ja ympäristö on löydettävä jokaiselle oppijalle.

Koulujemme ja oppilaitostemme toimintakulttuurissa täytyy olla nollatoleranssi kiusaamiselle niin oppilaiden kuin henkilöstönkin suhteen. Koulun johdon on yhdessä oppilashuollon kanssa huolehdittava turvallisesta koulutyöskentelystä, jossa jokainen on arvokas ja erilainen.

Yhteistyö kotien, iltapäivätoiminnan ja koulun kanssa on vahva perusta oppijan kokonaisvaltaisen oppimispolun turvaamisessa.

Koulumatkojen pitää olla turvallisia ja jokaisen oppijan kannalta hänen ikänsä ja kehityksessä huomioiden pohdittuja. Toivottavasti kukaan oppijoistamme ei istu 2,5 tuntia päivittäin koulukuljetuksessa, kun tämä aika pitää käyttää harrastamiseen ja leikkimiseen sekä lepäämiseen.

Me kaikki liikenteessä liikkuvat muistamme huomioida toisemme ja pikku oppijat, jotka vielä harjoittelevat itsenäistä liikkumista kodin ja koulun välillä.

Koulun henkilöstölle toivon voimia kohdata kaikki ne yhteiskuntamme tuomat haasteet ja tarpeet, joita koulutyölle asetetaan.

Koulumaailmassa työskentely on tietotaitolaji, joka vaatii välittämistä, hektisyyttä, tilannetajua ja sitoutumista sekä kasvatusalan ammatillisuutta.

Meiltä Suomesta löytyy maailman paras koulujen henkilöstö. Perustehtävän, hyvinvoiva oppilaan, mielessä pitäminen on tärkeintä!

Kirjoittaja on mikkeliläinen erityisopettaja ja kansanedustajaehdokas (ps.).