Pääkirjoitus Horrostanut Imatra heräsi eloon

Vitsin mukaan kaikki suomalaiset kaupungit ovat kivoja kesäkaupunkeja, mutta oikeasti parhaimpia ovat ne, joilla on tarjottavanaan sekä asukkaille että turisteille omaleimaisia tapahtumia, joiden henki ei ole kopioitavissa.

Imatra tunnetaan moottoripyöräkisoista, joiden 1960-luvun legendaarinen maine antaa kaupungille yhä hohdetta. Nyt Imatralla on jo viikkoja valmistauduttu talkoovoimin Imatran ajojen 60-vuotisjuhliin.

Ennen Imatra tunnettiin myös Big Band -festivaalista, jonka tunnelmaa moni muistelee yhä kaihoten. Upeatkin tapahtumat voidaan menettää, eikä sekään ole itsestään selvää, että ruutulippu heilahtaa Vuoksen suoralla perjantaina. Jo 1970-luvulla alkoi puhe Imatran katuradan vaarallisuudesta. Ihmishenkiä vaatineet traagiset tapaturmat sekä paikallisten vastustus olivat viimeinen niitti siihen, että MM- ja EM-tason kisat loppuivat Imatralla.

Ilmassa oli epäilystä, kun moottoripyörät vuonna 2016 palasivat kisaamaan muissa sarjoissa katuradalle. Kahtena viime vuonna korona esti ajot. Ehkä koronataukoa on osaltaan kiittäminen siitä, että nyt Imatran ajot herättävät selvästi uudenlaista intoa.

Järjestäjät toivovat tulevana viikonloppuna jopa 50 000 kävijää 26 000 asukkaan kaupunkiin. Ensi viikolla nähdään, kuinka paljon odotuksille on katetta ja saavatko Imatran ajot onnistumisesta nostetta myös tuleville vuosille. Onnistutaanko Imatran ajot todella herättämään henkiin kulta-aikojen tapaan?

Imatran katukuva on viime päivinä jo vilkastunut selvästi. Horrostanut kaupunki on totisesti herännyt eloon. Käynnissä on helteinen superviikko: kesäteatteri sai ensi-iltansa, Imatra Big Band Campin ilmaiskonsertit vetävät kansaa kävelykadulle ja Fortumin puistoon rakennetaan isoa Power Festivalia. Upea koski kuohuu, kesä tuntuu kesältä.

Eläväinen Imatra-henki tuntuu erityisen hienolta monien synkkien uutisten jälkeen. Siitä kannattaa ottaa nyt ilo irti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka