Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Salli itsellesi keskikesän kepeys pitkän kriisiajan jälkeen

Meteopaateiksi kutsutaan ihmisiä, joiden mielialaan sää vaikuttaa voimakkaasti. Etenkin juhannuksena suomalaiset tuntuvat olevan meteopaattikansaa.

Joka vuosi keskikesän juhlan alla jännätään tunnelmaa, jota määrittää paljon se, saadaanko hellettä vai sadetta.

Nyt jos koskaan on hyvä höllätä ja nauttia yöttömän yön lämmöstä ja lemmestä mahdollisimman huolettomin mielin.

Nyt sään pitäisi helliä meitä Etelä-Karjalassakin kolean jakson jälkeen, joten karjalainen iloisuus päässee kunnolla valloilleen. Perinteisesti poliisi ja pelastuslaitos varoittavat hullaantumisen riskeistä. Jokaisen juhlijan vastuulla pitäisikin olla sen varmistaminen, ettei hellejuhannuksen hukkumis- ja pahoinpitelytilastoissa olisi uutisoitavaa.

Järki on siis syytä pitää kirkkaana, vaikka nyt jos koskaan onkin hyvä höllätä ja nauttia yöttömän yön lämmöstä ja lemmestä mahdollisimman huolettomin mielin.

On sallittua ja jopa suositeltavaa sallia itselleen ja muille hetken kepeys pitkän kriisiajan jälkeen. Mieltä ovat rasittaneet koronan ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset paitsi koko maailmaan myös omaan ja läheisten arkeen. Polttoaineiden ja ruuan hurja kallistuminen kirpaisevat monia juhannuksen viettoon valmistautuvia ja lomalle jääviä. Huoli tulevaisuudesta ei ennusteita lukemalla valitettavasti vähene, vaan taantuma uhkaa.

Heitetään kuitenkin hetkeksi synkät skenaariot mielestä ja keskitytään kaikkeen siihen hyvään ja kauniiseen, jota keskikesä meille Saimaan ja Vuoksen rannoilla eläville tarjoaa. Vaikeina aikoina kannattaa erityisesti harjoittaa elämästä nauttimisen taitoa. Sääkin auttaa nyt siinä.

Oikein lämminhenkistä juhannusta kaikille!