Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Saimaan saariin pääsyä kannattaa helpottaa

Imatran venesataman uudet yrittäjät lupailevat kehittää Lammassaaresta paikan, josta voisivat nauttia myös veneettömät kaupunkilaiset. Heidän toiveissaan on, että veneitä olisi jatkossa helppo vuokrata, jotta yhä useampi pääsisi kokemaan veneilyn ilot.

Veneen vuokraus edellyttää tietenkin veneilytaitoja, joita kaikilla ei ole. Äkkinäisten ei kannata suin päin rynnätä vesille, joten monien on tyydyttävä ihailemaan Saimaata rannoilta, jos tuttavissa ei satu olemaan veneilijöitä.

Toistaiseksi veneettömien on ollut vaikea päästä nauttimaan Saimaan saarista Imatran ja Lappeenrannan seuduilla, koska kukaan ei kuljeta niihin väkeä. Moni voi vain haaveilla venematkasta saareen saunomaan ja paistamaan makkaraa, mikä tuntuu hölmöltä, kun meillä olisi upea järviluonto aivan lähellä.

Nyt paikalliset yrittäjät ovat onneksi ryhtymässä toimeen, onhan luontomatkailu oikea trendi.

Korona innosti kansalaiset lähiluontoon ruuhkaksi asti, ja retkeilyinnon uskotaan jatkuvan, vaikka ulkomaillekin taas pääsee. Buumi on luonut mahdollisuuksia yrittäjille. Imatran tunnettu leirikeskus Haapasaaressa ehti rapistua käyttämättömänä vuosia ennen kuin imatralainen yrittäjäpari lähti kehittämään paikkaa. Ensimmäiset ryhmät pääsevät saunomaan, joogaamaan ja paistamaan lettuja Haapasaareen tänä kesänä.

Imatralla tulevan Erä- ja luontokulttuurimuseon yhteydessä on puhuttu retkeilymahdollisuuksien parantamisesta. Suunnitelmia on Haapasaaren lisäksi Mikonsaaren ja Malonsaaren virkistyskäytön kehittämisestä ja muun muassa ponttonisiltojen rakentamisesta.

Myös Lappeenrannassa Saimaan tarjoamia mahdollisuuksia halutaan hyödyntää: Karhusaareen puuhataan terassiravintolaa ja luontopolkua. Niiden toivottiin aukeavan jo tänä kesänä, mutta kaupunkilaiset joutuvat vielä odottamaan lähisaareensa pääsyä.

Saimaalle pääsy lisää kaupunkilaisten elämänlaatua, ja luonto hoitaa tutkitusti monin tavoin terveyttä. Veden äärellä on helppo rauhoittua ja päästä irti arjen kiireistä. Siksi onkin toivottavaa, että Saimaan saarista pääsivät helposti nauttimaan kaikki halukkaat. Saimaahan on likipitäen parasta, mitä kesämme tarjoaa. Muistetaan myös pitää se sellaisena eli matkailu- ja virkistyskäyttöä on kehitettävä kestävästi.