Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Kahden tunnin pysäköintirajoitus Honkaharjussa pitää poistaa

Viime valtuustokaudella tein kaupunkikehityslautakunnassa ehdotuksen Honkaharjun sairaalan parkkipaikkojen pysäköintirajoitusten poistamisesta.

Sairaalaa lähimmillä pysäköintialueillahan saa parkkeerata vain kaksi tuntia. Minuun oli ottanut yhteyttä muun muassa eräs naishenkilö, joka oli viettänyt tuntikausia osastolla pois nukkuvan äitinsä vuoteen vieressä.

Tuntui ikävältä, suorastaan irvokkaalta, että siinä tilanteessa joutui miettimään, jokohan kohta on tulossa sakko, pitäisikö mennä kiekkoa kääntämään tai autoa siirtelemään.

Lohdutin valittajaa, ettei siellä kukaan nyt käy sakkolappuja kirjoittamassa. Vuosina 2019-2020 pysäköinninvalvojaa ei kaupungissamme ollut.

Ennen tätä taukoa Honkaharjun edusta oli kuulemani mukaan yksi sakottajan lempipaikoista. Tietysti valittaja olisi voinut jättää autonsa kauemmaksi, mutta tällä henkilöllä itsellään oli liikkumisongelmia.

Ehdotukseni pysäköintirajoitusten poistamisesta kaupungininsinööri torppasi muun muassa toteamalla, että siellä oli lähistöllä rakennustyömaa, jonka työmiehet voisivat täyttää Honkaharjun parkkipaikat, mikäli mitään rajoituksia ei ole. Nyt rakennustyömaita ei tiettävästi ole.

Monestihan sitä ottaa asian todesta vasta, kun kalikka osuu omaan nilkkaan. Näin minulle kävi.

Normaalistihan kaksi tuntia Honkaharjussa asiointiin riittää, ei kuitenkaan aina. Kerran menin ensin lääkäriin, joka passitti minut röntgeniin ja laboratorioon.

Tutkimustuloksia ja lääkärin kommentteja piti vielä jäädä odottamaan. Siinäpä sitten vierähtikin reilusti yli kaksi tuntia.

Ei tuntunut kovin mielekkäältä lähteä helmikuun pakkaseen kuumesairaana pysäköintikiekkoa uudelleen asettelemaan. Ja saattoihan lääkäri juuri silloin kutsua tutkimustuloksia kuulemaan.

Mielestäni Honkaharjun sairaalassa asioiville tarkoitetuilta parkkipaikoilta pitäisi poistaa kahden tunnin pysäköintirajoitus.

Nämä terveiset lähetän nykyiselle kaupunkikehityslautakunnalle. Kohtahan pysäköinnin valvonta taas Imatralla toimii. Valvojan rekrytointi on jo meneillään.