Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Vastine Eksoten eettistä työryhmää koskevaan keskusteluun

Eksoten kehitysjohtaja Merja Tepponen halusi oikoa vastineessaan (UV 12.5.) virheellisiä tietoja mielipidekirjoituksestani koskien Eksoten eettisen työryhmän lakkautusta (UV 11.5.).

Virheitä en huomannut, vaan vastineessa todettiin juuri samat asiat kuin olin kirjoittanutkin.

En ole väittänyt eettisen työryhmän olevan sama asia kuin alueellinen eettinen toimikunta, mitä toimintaa Eksotessakin tulisi kehittää mielestäni organisaation sisällä. Ei ulkoistaa sitä tai sysätä eettisten ongelmien taakkaa yksilön (hoitajan) omalle kontolle.

Jokainen hoitaja haluaa toimia eettisesti oikein. Sen mahdollistavat vain organisaation hyvät, eettisesti kestävät toimintatavat.

Kiitos tarkennuksesta, miksi tämä eettinen työryhmä lopetettiin. Tämä on myös opiskelijoiden jatkossa hyvä tietää pohtiessaan opinnäytetöidensä aiheita.

Eettisen työryhmän toiminnan lakkautus ei todellakaan vaikuta Eksoten toiminnan eettisyyteen, vaan tutkimukseen, mutta tällaiseen organisaation sisäiseen eettiseen työskentelyyn tulisi jatkossa panostaa, kuten olen todennut.

Aloittaen vaikka saattohoidosta, mistä on nyt tullut erityisesti kritiikkiä.

Kirjoittaja on ruokolahtelainen suuhygienisti.