Katukanava | Ammatilliseen koulutukseen panostetaan Imatralla merkittävästi myös jatkossa

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksessa tehtiin äskettäin tärkeitä päätöksiä. Imatralla ammatilliseen opetukseen panostetaan merkittävästi tulevina vuosina.

Lopetusuhan alla ollut kone- ja tuotantotekniikan koulutus jatkuu Imatralla. Alan säilymisen puolesta on tehty laajalla rintamalla töitä niin poliitikkojen, virkamiesten kuin elinkeinoelämän ammattilaisten puolelta viimeiset pari kuukautta.

Alalla on iso työvoimapula, mutta haaste on saada riittävästi opiskelijoita, niin yhteishaussa kuin alan vaihtajista. Nyt koulutus kuitenkin säilyy, ja tulevaisuudessa olot jopa paranevat, kun tilainvestoinnit tulevina vuosina saadaan maaliin.

Seuraavina kuukausina teemme päätökset Imatran ammattioppilaitoksen tiloista. Tilojen peruskorjaukseen tai uudisrakentamiseen on suunniteltu käytettävän noin 20 miljoonaa euroa. Osa opetustiloista vuokrataan, jotta rakentamisen investointipaine ei kasva liian suureksi. Tärkeä viesti maakunnallisesti ja erityisesti nyt Imatralla on se, että ammatillinen koulutus koetaan erittäin tärkeäksi ja siihen panostetaan.

Ikäviäkin päätöksiä jouduimme tekemään, jotta ammatillisen koulutuksen jatko Imatralla kaikkinensa olisi turvattu. Autoala loppuu nykyisessä muodossaan, mutta mahdollisuus jatkaa oppisopimuksella on edelleen olemassa.

Alalla on merkittävä työttömyys, tilainvestointi olisi merkittävä, alan vetovoima on heikko ja yleisesti autoalan murros olivat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttivat päätökseen. Tämän päätöksen seurauksena koulutuspaikkoja on Imatralla lisätty logistiikkaan ja sähkölle, jotka ovat erittäin suosittuja aloja nuorten keskuudessa.

Imatralla ollaan haastavan tilanteen edessä, koska syntyvyys on laskussa ja väki vähenee. Tämä heijastuu suoraan tulevien opiskelijoiden määrään laskevasti. Tuleen ei pidä kuitenkaan jäädä makaamaan, vaan koulutusta ja tiloja tulee suunnitella niin, että jatkossakin Imatralla koulutetaan laaja-alaisesti osaajia elinkeinoelämän tarpeisiin.

Kirjoittaja on Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja imatralainen kaupunginvaltuutettu (kok.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka