Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Ruokolahdelle haetaan kunnanjohtajaa kiireellä

Ruokolahdelle ollaan hakemassa uutta kunnanjohtajaa. Elokuussa 2020 virkavaalilla valitun kunnanjohtajan kanssa ei haluttu tehdä sopimusta, joka olisi ollut hyväksyttävissä.

Tehtiin yksipuolinen päätös ehdoista, jotka vietiin valtuustoon, missä ehtoja entisestään heikennettiin.

Toinen kierros vuonna 2021 oli kunnan sanelua. Neuvottelukulttuuri kunnan puolelta oli todella vastenmielinen, ja siihen liittyi viime hetken takinkäännöt.

Lopputuloksena oli kunnanjohtajan irtisanominen marraskuussa ilman, että uusi valtuusto oli edes nähnyt kunnanjohtajaa.

Hallinto-oikeudelle tehtiin valitukset kunnanjohtajan sekä kolmen valtuutetun toimesta. Demokraattisen vaalin voittajaa ei kunnioitettu.

Uuden johtajan valinnassa tuntuu olevan kova kiire. Hyvin voisi odottaa syksyyn, että hallinto-oikeus ratkaisee, oliko edellisen irtisanominen laiton. Toisaalta, kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydillä.

Ruokolahden ja Imatran johtajien valinnoissa yhteistä on niukka voitto ja se, että hävinneen osapuolen kannattajat ryhtyvät pelaamaan valittua ulos. Vaali pitäisi voittaa niin selvästi, että hävinneen ehdokkaan kannattajat eivät saisi tulta alleen.

Imatralla valittu sai sentään yrittää. Ruokolahdella tehtiin kaikki voitava, että kunnantalon ovi ei aukene.

Pitkäaikaista kunnanjohtajaa tuskin nytkään saadaan. Vai onko pakastimessa sulatusta vaille valmiina joku, joka varmasti kelpaa kaikille?

Kunnanhallituksen puheenjohtajan sanoin "kolmas kerta toden sanoo". Kyllä, jos virkaan pääsyä ei sitten estetä muilla keinoin.

Valtuuston puheenjohtaja on hehkuttanut, että Ruokolahdella tapahtuu paljon positiivisia asioita.

Patotien venereitin parantaminen, rantaraitin teko Rasilaan ja ranta-alueen kehittäminen ovat plussaa. Mitään enempää ei ole tiedossa.

Haja-asutusalueilla asuu paljon kuntalaisia, ja heidän asiansa ovat yhtä tärkeitä. Töissä käydään edelleen Imatralla ja lähikunnissa, mistä haetaan myös palvelut. Verot maksetaan Ruokolahdelle. Näin on ollut pitkään ja tulee olemaan.

Kirjoittaja on ruokolahtelainen kunnanvaltuutettu (sd.).