Pääkirjoitus | Imatra tarvitsee uusia vetonauloja – ja pakko kokea -tason elämyksiä

Voisiko Kolmen ristin kirkosta tulla vetonaula Imatralle? Näin toivovat puuhahenkilöt, jotka aikovat kerätä 3–4 miljoonaa euroa rapistumaan päästetyn, Alvar Aallon suunnitteleman kirkon korjaamiseen.

Uusia vetonauloja tarvitaan kipeästi koko Etelä-Karjalassa, sillä Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti myös maakuntamme tulevaisuuden. Koronavuosien jälkeen rajan toivottiin avautuvan ensi kesänä. Venäläisten matkailijoiden paluuta odotettiin hartaasti.

Pandemian läpi sinnitelleet paikalliset yrittäjät pelkäävät nyt, selviävätkö he enää Ukrainan sodan aiheuttamasta iskusta.

Venäjän-matkailun virkoamista ei voi jäädä odottelemaan, vaan yrittäjien ja päättäjien on ajateltava strategiansa uusiksi.

Jos itärajaa ennen pidettiin vetovoimatekijänä, on siitä nyt tullut selvä rasite. Ulkomaiset turistit empivät matkustamista Suomeen, koska sotaan ryhtyneen Venäjän läheisyys arveluttaa.

Miten Etelä-Karjalasta tässä tilanteessa voisi tulla vetovoimainen kohde? Katseet on käännettävä kotimaan matkailijoihin. Mitä erityistä meillä on heille tarjota?

Positiivista on se, että koronan synnyttämä kotimaan matkailubuumi on näkynyt seudun kylpylöissä. Tänä talvena alueen kylpylöissä on hätyytelty koronaa edeltäviä matkailijamääriä .

Upea luontomme vesistöineen ei yksin riitä, vaan tarvitaan palveluja – elämyksiä, jotka saavat matkailijat myös palaamaan paikkakunnalle.

Jyväskylässä on onnistuttu brändäämään Säynätsalon kunnantalo huokuttelevaksi Alvar Aalto -kohteeksi. Sen yhteydessä sijaitsevat vierashuoneet ovat haluttuja yöpymispaikkoja. Myös Etelä-Karjala tarvitsee pakko kokea -tason elämyksiä. Panostamisen varaa matkailijoiden palvelussa kyllä on.

mari.markkanen@uutisvuoksi.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka