Pääkirjoitus | Takana yksi vilkas uutisvuosi, edessä seuraava – Nyt olisi tilausta hyville uutisille

Juuri loppuun saateltu Imatran seudun vuosi 2021 jäi toimituksessa mieleen vilkkaana uutisvuotena.

365 päivää sitten ei olisi uskonut, että Ruokolahden kovaonnisesta kunnanjohtajavalinnasta ja sitä seuranneista käänteistä kirjoitetaan kuukausi toisensa perään, palstamillimetrejä säästämättä. Loppu ei ole käsillä vieläkään.

Kuntakentällä eripura ei rajoittunut Ruokolahteen, väännöt Imatran kaupunginjohtajan sekä Mansikkalan apulaisrehtorin valinnassa nousivat nekin otsikoihin toistuvasti.

Mielenkiinnolla seuraamme – ja tietysti uutisoimme – millaisen ratkaisun hallinto-oikeus näissä asioissa alkuvuodesta antaa.

Läpi kuluneen vuoden kirjoitettiin totta kai koronasta. Järjestyksessä jo toinen koronavuosi on tuonut toimitukseen mukanaan samanlaisen taisteluväsymyksen kuin kaikkialle muuallekin. Voimme yhtyä niin koululaisten, ikäihmisten kuin työikäisten toiveeseen siitä, että pandemia rajoituksineen, rokotuksineen ja ennen kaikkea syyttelyineen voitaisiin jättää taakse mahdollisimman pian.

Poikkeusajan tuomat varjot seuraavat uutisissa varmasti vielä pitkään. Koululaisille syntynyttä oppimisvajetta, ikäihmisten kasvanutta yksinäisyyttä ja kaikenikäisten hiipunutta aktiivisuutta ei voi sivuuttaa.

Korona on osaltaan hiljentänyt katukuvaa ja toimeliaisuutta Imatran seudun kuntakeskuksissa. Toimituksessa alavirettä on seurattu huolestuneena. Yritysten lopettamisten sijasta uutisoisimme mielellään uusista tulijoista ja vireästä toiminnasta alueella.

Oli vuodessa 2021 meikäläisittäin paljon hyvääkin. Uutisoimme esimerkiksi Saimaa Geoparkin Unesco-statuksen, Kosken koulukeskuksen valmistumisen sekä päätöksen valtakunnallisen e rä- ja luontokulttuurimuseon sijoittamisesta Imatralle.

Seuraamme toimituksessa Imatran seudun elämää tarkalla silmällä ja korvalla myös tänä vuonna. Toiveissa paljon hyviä uutisia.

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka