Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Järkevän tekemisen puute ajaa pahan tekoon

Imatra on hyvä kaupunki asua nuorelle, joka harrastaa liikuntaa tai musiikkia kuuluen johonkin ohjattuun ryhmään.

Imatran kaupunki on poistanut nuorisolta oleskelu- ja kohtaamistilat Imatrankoskelta (Koskis ) ja Vuoksenniskalta, Rautionkylässä sellaista ei ole ollutkaan.

Uusissa kouluissa on mahdollisuus tiettyjen aikarajoitusten puitteissa oleilla esimerkiksi liikuntasalissa.

Nuorten tekemistä tihutöistä, jopa väkivallasta, ollaan huolissaan, mutta onko ajateltu loppuun asti mistä se osittain ainakin johtuu?

Järkevän tekemisen puute ajaa kadulle ja pahan tekoon. Kotona joutuu ehkä olemaan yksin tai vanhemmilla on omia ongelmiaan.

Nuoret kaipaavat tilaa, jossa tavata kavereita, pelata ja oleskella. Koskis oli hyvä paikka, ja sen ohjaajat tulivat tutuiksi kävijöitten kanssa.

Tilauksessa olisi nuorille paikka , jossa olisi vapaa tunnelma, tietyt säännöt käyttäytymisen suhteen, pelejä pelattavaksi, aikuinen valvojana ja aukiolo vähintään kello 21 saakka.

Moni kaupunkilainen on kirjoittanut ja puhunut tällaisten tilojen saamisesta lakkautettuihin koulurakennuksiin. Ne mieluummin puretaan kuin annetaan yleishyödylliseen käyttöön nuorille ja yhdistyksille.

Linnalan koulu on saanut uuden elämän aikuisten liiketoiminnasta, Tainionkosken koulusta löytyi tilaa taiteelle ja työväenopistolle, Sienimäen koulu on myös yrityskäytössä, Itä-Siitola varastoina.

Miksi Virasojan koulu ja Imatrankosken koulu pantiin maan tasalle alta aikayksikön? Virasojan koulun kenttääkin voisi hyödyntää, mutta nyt se ruohottuu.

Kysymys Mitralle ja kaupungin valtuustolle: Miksi ette antaisi mahdollisuutta Kaukopään koululle, joka on hyvässä kunnossa?

Sieltä löytyisi tilat nuorisotoimintaan, yrittäjille ja yhdistyksillekin. Rautionkylä ja Vuoksenniska voisivat käyttää tiloja, ja myös nuorisotilat voisi sinne laittaa. Koulumuseokin dottaa yhä toteutustaan.

Rakennus jo sinänsä on säilyttämisen arvoinen suojelukohdekin. Eikö omien asukkaitten hyvinvointi olisi tärkeää?

Onko luontomuseon saaminen tärkeämpää kuin omien kuntalaisten hyvinvointi ja nuorison asiat?

Anna-Liisa Kojo

Imatra