Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Nuorten päihteiden käyttö ja ongelmat ovat lisääntyneet Imatralla

Nuorten ilkivaltaan liittyvät asiat ovat puhuttaneet Imatralla. Olemme saaneet kuulla uutisia väkivallasta ja paikkojen rikkomisesta.

Nuoret ja nuorten kanssa toimivat tietävät, että päihteiden käyttö ja ongelmat ovat lisääntyneet.

Nuoret ja perheet ovat hyvin huolissaan tapahtumista.

Nuorten pahoinvointi on lisääntynyt Suomessa. Imatran uutiset ovat osa valtakunnallista kehityssuuntaa.

THL:n mukaan neljännes nuorista kärsii muun muassa mielenterveyteen liittyvistä ongelmista.

Elämme jo toista vuotta keskellä erityistä poikkeusaikaa, jonka vaikutukset näkyvät vielä kauan.

Imatralla nuorisotyö, koulut, Eksote, seurakunta, Mitra, Ketju-työryhmä, Pelastakaa Lapset ry ja monet toimijat tekevät tiivistä yhteistyötä nuorten asioissa.

Nuorten lisääntynyt pahoinvointi ja häiriökäytös ovat tiedossa. Nämä ilmiöt eivät ole yksin kenenkään ratkaistavissa, vaan ammattilaisten ja perheiden on nyt tehtävä tiivistä yhteistyötä.

Olemme verkostossa todenneet, että tässä hetkessä tarvitaan rohkeutta puuttua kielteisiin ilmiöihin. Nuoret tarvitsevat aikuisten ohjausta kotona ja palveluissa. Yhteenkuuluvuuden tunnetta tulee lisätä.

Nuorten palveluiden tulee olla oikein kohdistettuja ja oikea-aikaisia. Väki- tai ilkivallan kierre on katkaistava heti, kun aikuinen huomaa siihen viitteitä.

Alkoholin tai huumeiden välittämistä alaikäisille ei saa katsoa sormien läpi. Somessa liikkuvaan väkivaltaiseen sisältöön tarvitaan aikuisen seurantaa ja puuttumista. Kiusaamista ei tule hyväksyä missään muodossa.

On hyvä muistaa, että suurin osa nuorista käyttäytyy hyvin ja vastuullisesti. Meidän aikuisten on nyt oltava nuorille läsnä ja pidettävä keskusteluyhteys auki.

Järkyttävien uutisten osalta on tärkeää, että tieto liikkuu aikuisten, ammattilaisten ja nuorten välillä. Tapahtumat ja kielteiset ilmiöt mietityttävät nuoria itseään monin eri tavoin.

Me kaikki aikuiset olemme osaltamme turvaamassa nuorten kasvupolkua kohti tasapainoista aikuisuutta.

Joulurauhan turvaaminen on nyt meidän kaikkien tehtävä.

Niina Kupiainen, nuorten palveluiden tiimivastaava

Arja Kujala, palvelujohtaja

Imatran kaupunki