Katukanava | Nuorison pahoinvointiin on puututtava nyt

Imatralla tapahtunut järkyttävä linja-auton kuljettajan pahoinpitely on puhuttanut päättäjiä laajasti.

Olemme jo aiemmin puhuneet paljon nuorten pahoinvoinnista niin valtuustossa kuin hyvinvointilautakunnassakin sekä omassa puolueryhmässäni.

Tämä asia on monitahoinen palapeli, jota tullaan ratkomaan tulevaisuudessa myös uudessa aluevaltuustossa.

Julkisessa keskustelussa on noussut esiin nuorisotilojen puute. Yhden nuoriso-ohjaajan kanta oli, että nämä ongelmanuoret eivät kuitenkaan löytäisi nuorisotiloille, vaikka niitä olisi kuinka tiheästi.

Tarvitaanko lisää jalkautuvaa nuorisotyötä ja poliisien resursseja?

Opettajan kanssa keskusteltuani taas kuulin, että jo koulussa ongelmanuoret tunnistetaan, mutta resurssit loppuvat kesken puuttua asiaan sen vaatimalla syvyydellä.

Opettajien täytyy ehtiä opettaa. Tarvitaanko myös opetukseen entistä enemmän lisäresursseja?

Sosiaalipuolelta kuulin, että vanhempien läsnäolon puute on yksi suuri syy. Lapsille ei ole aikaa ja yhä pienempien lasten odotetaan olevan itsenäisiä.

Osaa esikoululaisista ei saateta kouluun, vaan heidän odotetaan taittavan eskarimatkansa yksin. Koulukyselyn mukaan huomattava osa pienistä koululaisista ei syö tai saa aamupalaa kotona.

Osa vanhemmista voi pahoin ja mielenterveyspalveluiden sanotaan olevan puutteelliset ja avunsaannin vaikeaa. Vanhempien stressi ja kiire sekä työelämän rikkonaisuusko uuvuttavat? Ovatko mielenterveyspuolen resurssit riittävät?

Nuorison pahoinvointiin on puututtava nyt. Heti. Ollaan jo myöhässä, mutta vielä on mahdollista tehdä muutoksia.

Krista Nordberg (sd.)

kaupunginvaltuutettu ja aluevaaliehdokas

Imatra

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka