Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Vastasyklinen talouspolitiikka kantaa hedelmää Imatralla ja Suomessa

Pertti Lintusen ollessa kaupunginjohtajana Imatralla kokeiltiin jotain uutta ja ennenkuulumatonta.

Matalasuhdanteen aikaan päätettiin investoida uuteen jäähalliin, mikä oli lähtölaukaus Ukonniemen kehitykselle.

Yhdessä näimme, että on oikea hetki työllistää ja luoda edes pientä kasvua. Otimme lainaa ja kehitys Ukonniemen eteen alkoi.

Nyt maan hallitus on pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla toiminut samalla tavalla.

Koronakriisin aikana on panostettu siihen, että työllisyys ja talous pyörivät vaikean kriisin koetellessa niin terveyttä kuin talouttakin.

Yritystuet ja lomautusjärjestelmä takasivat meille etulyöntiaseman moneen muuhun valtioon nähden. Talouden kuoppa ei päässyt niin syväksi kuin monilla, jolloin olimme myös nopeammin takaisin kiinni kasvussa.

Kokoomus ja perussuomalaiset arvostelevat kasvulukujen olevan Suomessa muita maita pienempiä, mutta se johtuu siitä, että myös talouden koronakuoppa oli Suomessa muita maita pienempi.

Olisi siis pitänyt sukeltaa todella syvään taantumaan, jotta kasvu olisi nyt vielä kovempaa.

Oikea tapa arvioida kriisistä toipumista onkin katsoa, kuinka nopeasti kriisiä edeltänyt tuotannon taso saavutettiin, ja siinä Suomi on ollut yksi Euroopan nopeimpia.

Hallitus antoi vuodelle 2021 lisätalousarvion, jossa velanotto pienenee 2,2 miljardilla eurolla. Nyt valtionkonttori ilmoitti, että se jättää nostamatta velkaa tältä vuodelta noin 8 miljardia euroa.

Näin siksi, että olemme pärjänneet paremmin kuin alun perin ennustettiin. Toisin sanoen nykyhallitus on tehnyt oikeanlaista politiikkaa, joka on ollut sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää.

Kun Suomen hallitus nyt toteuttaa vastasyklistä talouspolitiikkaa, jota Imatralla tehtiin SDP:n johdolla jo vuodesta 2008 alkaen, voimme huomata millaista ennakkoluulottomuutta ja tulevaisuusvisiota täällä silloin näimme.

Tuntuukin kovin ihmeelliseltä, että oppositio on sitä mieltä, että tämä toimintamalli on ollut jotenkin väärä.

Kiistattomat hedelmät voimme kuitenkin nähdä sekä Imatralla että Suomessa.

Niina Malm (sd.)

aluevaaliehdokas ja kansanedustaja

Imatra