Pääkirjoitus | Vaatekaupoista tyhjentynyt Imatrankosken keskusta on saamassa uutta eloa virastoista – Ne otetaan mielellään vastaan, jos kaupallisia toimijoita ei kerran saada

Imatrankosken vaatekaupoista tyhjentynyt keskusta on muuttumassa virastokeskittymäksi.

Maaliskuussa 2022 Koskentorin liikekeskukseen muuttaa Mansikkalasta Kela.

Kaupungintalolle Mansikkalaan vuonna 2026 avautuvan erä- ja luontokulttuurimuseon tieltä muuttavat muualle kaupungin ja sen tytäryhtiöiden työntekijät. Suunta on todennäköisesti Imatrankoski.

Imatran kaupunginvaltuustossa jätettiin maanantaina aloite siitä, että kaupungintalon väki muuttaisi kaupungintalolta Imatrankoskelle Koskentorin tyhjiin liiketiloihin ensi kevääseen mennessä. Muuton aikatauluksi on aiemmin mallailtu kesää 2023.

Uusi Napinkulma ei uuden kaupungintalon paikaksi ole kummallakaan aikataululla ehtimässä, sillä tällä hetkellä on Napinkulman asemakaavan muutosluonnos edelleen työstövaiheessa.

Kuntalaisaloitteessa Imatrankosken elävöittämiseksi on ehdotettu myös Rajapatsaan kirjaston muuttoa Kappahlin vanhoihin tiloihin. Tuo ehdotus on luonnollisesti herättänyt vastustusta Rajapatsaalla.

Uutisvuoksi on vuosia seurannut Koskentorin liikekeskuksen tyhjenemistä . Mitran toimitusjohtajalle Lassi Nurmelle on varmasti riesaksi asti soiteltu toimituksesta ja tivattu, onko tyhjiin tiloihin tulijoita. Nurmi on jaksanut olla varovaisen toiveikas. Maaliin asti neuvotteluja uusista kaupallisista tulijoista ei kuitenkaan ole saatu.

Viimeisin tulokas Koskentorin liikekeskukseen oli sekin julkisten palvelujen edustaja, Eksote, joka aloitti helmikuussa 2021 koronarokotukset Torigalleriassa.

Keskustojen tyhjeneminen kivijalkamyymälöistä on ikävä ilmiö kaikkialla Suomessa, myös isoissa kaupungeissa kuten Helsingissä. Kaupankäynti on siirtynyt verkkoon ja keskustojen ulkopuolella oleviin kauppakeskuksiin tai hypermarketteihin. Keskustat näivettyvät.

Julkisten palveluiden siirtyminen kaupunkien keskustoihin lienee ainoa tapa pitää tyhjilleen jääneet liiketilat toiminnassa. Niin Imatralla kuin muuallakin.

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka