Pääkirjoitus | Kunnanjohtajapeli tulee jatkumaan Ruokolahdella vielä pitkään

Ruokolahden kunnanvaltuusto käynnisti tiistaina kunnanjohtaja Anu Sepposen virkasuhteen purkamisen. Toista vuotta jatkunut veivaaminen kunnanjohtajakysymyksessä rauhoittuu nyt joksikin aikaa, mutta ohi se ei ole.

Valituksia valtuuston päätöksestä on odotettavissa, sellaisia luvattiin jo valtuustoillassa. Kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus halusivat kuitenkin selkeän enemmistön turvin rauhoittaa tilannetta ainakin joksikin aikaa.

Kunnanjohtajakiemuroissa kuplineita tilanteita kuvailtiin valtuuston puheenvuoroissa ainutlaatuisiksi, uskomattomiksi, inhottaviksi ja kunnan kaikkea muuta toimintaa rasittavaksi.

Sen verran ainutlaatuinen Ruokolahden kunnanjohtajasoppa on, että mahdollinen valitusprosessi saattaa edetä esimerkkitapauksena korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Se takaa Ruokolahdelle vielä jatkossakin valtakunnallista näkyvyyttä, vaikka kunnassa halutaankin pitää kaikkien some-kohujen ja maalittamisen jälkeen tässä asiassa nyt matalaa profiilia.

Muuallakin Suomessa on käyty ja käydään oikeutta kunnanjohtajien erottamisista ja korvauksista, mutta jokaisella tapauksella on oma draaman kaarensa. Jossain kunnanjohtajia on syytetty laiskoiksi tai omavaltaisiksi. Ruokolahdella ei virkavirheitä ole tapahtunut, kun uusi johtaja ei ole ilmaantunut työpaikalleen.

Anu Sepposen käyttämän kielikuvan mukaan neuvotteluissa ja tapaamisissa ovat tikarit lennelleet. Tässä vaiheessa on vaikea uskoa hänen koskaan tulevan Ruokolahden kunnantalolle töihin, vaikka valitukset muuttaisivatkin tilannetta oikeudessa.

Nyt väännetään lakituvassa kättä korvauksista, jos sellaisiin on aihetta.

Ruokolahden kunnanhallitus oppi hallinto-oikeuden edellisestä päätöksestä sen, että hosuminen ei kannata. Kesällä kunnanhallitus aloitti verkkaisen shakkipelin ensimmäisellä siirrolla, jossa tarjottiin kunnanjohtajalle työtä vanhoilla ehdoilla, jotka tämä oli kertaalleen hylännyt.

Mistään korvauksista ei puhuttu eli urheilutermein pelisopimuksen purkamiselle ei neuvoteltu hintaa. Virkasuhteen purkaminen oli Ruokolahden toinen siirto pelissä, joka jatkuu vielä pitkään.

Jarmo Hämäläinen

jarmo.hamalainen@uutisvuoksi.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka