Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Konkreettisia ehdotuksia päihdetyöstä on tehty – yhteistyötä tarvitaan yli puoluerajojen

Kokoomus on painottanut vahvasti resurssien kohdentamista ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen. Ymmärrämme resurssien rajallisuuden ja jatkuvan velkaantumisen vastuuttomuuden. Siksi kokoomus vastusti oppivelvollisuuden laajentamista, joka väistämättä siirtää painopisteen pois preventiosta ja asettaa kunnat taloudelliseen ahdinkoon. Nämä resurssit kokoomus olisi halunnut käyttää vaikuttavammin, kuten syrjäytymisen ehkäisyyn ja päihdetyöhön. Kokoomus on vaatinut terapiatakuuta kiireellisesti, mutta vihreiden äänillä (88–62) terapiatakuu ei vieläkään etene.

Kokoomusnuorten kannabiksen myyntiä itsehoitolääkkeenä kannattava näkemys on tiedossa, mutta vaikka nuorisosiipien ajatukset otetaan huomioon, on kokoomuksen kanta puolueena täysin selvä. Kokoomus ei kannata kannabiksen laillistamista. Miten saisimme hallituksen kohdentamaan resurssit vaikuttavasti? Nyt oppositiopuolueen peräänkuuluttaminen valtakunnantason toimenpiteistä on erikoista.

Olemme pitäneet yllä valtakunnallista keskustelua toimista ja nostaneet paikallisesti päihteisiin liittyviä vaikutuksia ja muutostarvetta esiin sekä tehneet konkreettisia ehdotuksia nuorten päihdekatkaisusta. Kokoomuksen valtuustoryhmästä ja alueemme kokoomusaktiiveista Etelä-Karjalassa löytyy laaja-alaisesti näkemystä ja ruohonjuuritason työkokemusta.

Päihdetyön vaikuttavuus ratkaistaan tulevissa hyvinvointialueissa. Aluevaalien myötä ennaltaehkäisevän päihdetyön uudelleenrakennuksessa kokoomus tulee olemaan vahvasti mukana.

On keskeistä, ettei vastuu päihdetyön ennaltaehkäisystä ole pakenevaa. Oikeat toimet eivät saa jäädä kuntien ja hyvinvointialueiden siiloon. Nyt tarvitaan yhteistyötä yli puoluerajojen, kun rakennetaan uusia hyvinvointialueita ja tehdään merkittäviä uudistuksia, joiden vaikutukset maakunnan ihmisten terveyteen ovat kauaskantoiset.

Linda Brandt-Ahde

lastensuojelun sosiaalityöntekijä, kaupunginvaltuutettu (kok.)

Hilla Kauhanen

kaupunginvaltuutettu (kok.).

Lappeenranta