Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Keilahallin yrittäjänä toivon, että kokemukseni otetaan huomioon tulevissa keilahallisuunnitelmissa – Jos halli ei jää nykyiselle paikalle, paras sijainti sille olisi Imatrankoski

Uutisvuoksessa oli 10.8.2021 mielipidekirjoitus otsikolla ”Mikä on Imatran keilahallin kohtalo”. Imatran Keilahalli Oy:n yrittäjänä ja urheilutalon suurimpana vuokralaisena haluan jatkaa keskustelua kyseisestä aiheesta.

Pelkästään lähialueen oppilaitokset sekä Eksoten erityisryhmät käyttävät Imatran keilahallia vuosittain yli 3 000 ratatunnin varauksilla. Imatran Keilailuliittoon kuuluvissa seuroissa on noin 150 rekisteröityä kilpakeilaajaa ja veteraani- ja eläkeläisseuroissa lähes 200 aktiivista jäsentä. Keilahallin merkittäviä käyttäjiä ovat myös lukuisat yritykset ja yhdistykset, puulaakijoukkueet, perhe- ja polttariseurueet sekä satunnaiset kävijät.

Imatran keilahallia on aina hoidettu hyvällä ammattitaidolla, jota todistaa vuosittain Imatralle myönnetyt valtakunnan sarjojen ja SM -kilpailujen järjestämisoikeudet. Imatralaisten kykyyn ja osaamiseen järjestää isojakin tapahtumia siis luotetaan. Hyvä keilahalli ja osaava ohjaus tuottaa myös menestystä. Tälläkin hetkellä peräti viisi Imatralla keilailuoppinsa saanutta kuuluu Suomen keilamaajoukkueeseen ja heidän lisäkseen yhdeksän imatralaista joukkuetta kilpailee Suomen Keilailuliiton alaisissa valtakunnansarjoissa.

Kun huomioidaan Imatran keilahallin pitkä historia ja nykyiset kävijämäärät sekä keilaajien ikäjakauma, keilahallin kohtaloa ei voi sivuttaa pelkällä olan kohautuksella tai huutoäänestyksellä. Keilahallin nykyisenä yrittäjänä toivoisin kokemukseni otettavan huomioon tulevissa keilahallisuunnitelmissa.

Mikäli keilahalli ei jää nykyiselle paikalle, näkisin keilahallin yrittäjänä keilahallin parhaaksi sijaintipaikaksi Imatrankosken. Keilahalli Imatrankosken keskustassa elävöittäisi keskustaa päivittäisillä kävijöillään sekä tukisi samalla keskustan muuta liike-elämää ja kaupankäyntiä. Sijaintinsa puolesta se olisi julkisten liikenneyhteyksien solmukohdassa ja sinne olisi myös satunnaisten kävijöiden helppo poiketa.

Ja mikä parasta, Imatrankoskella on jo valmiina Imatran kaupungin yhtiöiden omistamia tai hallinnoimia vapaita liiketiloja, jotka soveltuisivat suuremmitta muutoksitta keilahallitoimintaan.

Joni Häkkinen

Yrittäjä

Imatran Keilahalli Oy