Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Mikä on Imatran keilahallin kohtalo?

Eri medioissa käydään monipuolista mielipiteen vaihtoa nykyisen uimahallin ja urheilutalon kohtalosta. Mielipiteet vaihtelevat siitä, pitäisikö nykyinen uimahalli ja urheilutalo peruskorjata vai korvata kokonaan uudisrakennuksilla. Myös niiden sijainti jakaa mielipiteitä laidasta laitaan.

Keskusteluissa näyttää kuitenkin unohtuneen kiinteänä osana nykyistä uimahallia ja urheilutaloa oleva Imatran keilahalli.

Satunnaista kävijää aktiivisimpana keilaajana olen huomannut, että erityisesti eläkeläisryhmät ovat ottaneet keilailun omakseen. Mutta sopii keilailu toki kaikenikäisille.

Liekö monessakaan muussa lajissa mahdollista, että vierekkäisillä radoilla voi tavoittaa lajin harrastajat, joista nuorin on alle 10-vuotias noviisi ja toinen 95-vuotias lajin veteraani? Imatralaisessa keilailukulttuurissa se on mahdollista. Valtaosalle keilailuharrastus vaikuttaa olevan merkittävä osa sosiaalista kanssakäymistä ja arjesta irtautumista.

Erityisesti minua miellyttää keilahallilla vallitseva välitön tunnelma sekä osallistumisen joustavuus. Varausjärjestelmän kautta voi katsoa vapaita ratavuoroja ja varata radan itsellesi sopivaan aikaan. Radan voi varata joko kokonaan omaan käyttöön, kaveriporukalle tai vain radan puolikkaan ja todeta paikanpäällä, kuka tulee sillä kertaa radalle kaveriksi.

Keilahallin sijainti suosii nykyisellään valtaosaa keilahallin käyttäjiä kohtuullisten hyvien kulkuyhteyksien vuoksi. Kun ratavaraukset ovat pääsääntöisesti tunnin mittaisia, myös julkisilla kulkuneuvoilla pääsy ilman tuntien odottelua on mahdollista.

Jos keilahalli aiotaan siirtää muun liikuntakeskuksen mukana Ukonniemeen, se voi olla pääsemätön paikka monelle nykyiselle keilahallin käyttäjälle. Jostakin syystä kukaan ei tunnu tietävän, mitä nykyisen keilahallin osalle suunnitellaan.

Olisi kuitenkin luontevaa, että keilahalli olisi julkisten kulkuyhteyksien varrella. Sopivia paikkoja olisivat silloin Mansikkala tai Imatrankoski, joiden kautta myös kaikki paikallisliikenteet linjat kulkevat.

Matti Martikainen