Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Imatralla reittien ja puistojen puitteisiin on panostettu jo pitkään, sillä lähivirkistyspaikkojen tärkeys on huomattu

Kaupungeissa ja kunnissa puistojen ja lähiliikuntapaikkojen merkitys on huomattu. Pandemian aikana esimerkiksi ulkojumppapaikat ja reitit ovat saaneet rutkasti lisää käyttäjiä. Ihmisiä myös kannustetaan omaehtoiseen liikkumiseen.

Imatralla ja Lappeenrannassa on vuosittain käytetty liikuntareittien ja liikuntapaikkojen rakentamiseen satoja tuhansia euroja, joihin on saatu myös valtion rahoitusta. Lappeenrannassa näitä töitä on tehty pitkän ajan suunnitelmalla kaupungin Myö liikutaa! -ohjelmassa ja pandemiasta riippumatta. Useilla kyselyillä on koetettu selvittää, mitä asukkaat haluavat.

Imatralla on myös suunnitellusti meneillään lähiliikuntapaikkojen rakentaminen eri puolille kaupunkia, eikä erillisiä koronatukia rakentamiseen ole haettu. Isompiin kohteisiin, kuten Kostinpuisto, Linnalan kenttä ja Imatrankosken kenttä on saatu valtion avustusta AVI:lta normaalien avustushakujen yhteydessä.

Imatralla panostukset lähivirkistysalueisiin ovat olleet huomattavia. Ulkokuntosaleja ja pienpelikenttiä on rakennettu muun muassa kenttien peruskorjauksen yhteydessä. Ukonniemi sai kuntoportaat ja uudet tenniskentät viime vuonna.

Lappeenrannassa kohteina ovat muun muassa Lauritsalan ja Ruoholammen ulkoilureitit, Lauritsalan ja Joutsenon ulkoliikuntasalit, lentokentän laidan jumppalaiteet, Ahvenlammen ja Huhtiniemen kuntoportaat, Joutsenon tekojäärata ja Kourulan ulkokuntosali sekä Nuijamaan ja Ylämaan lähiliikuntapaikat.

Lappeenrannassa lähivirkistyskohteita kohennetaan lisäksi parhaillaan 170 000 euron hankkeella, josta yli puolet on saatu ympäristöministeriöltä ja nimenomaan pandemian aiheuttaman kysynnän kasvun takia. Rahalla muun muassa rakennetaan itäistä rantaraittia sekä järjestetään yhteiskäyttöveneitä Pappilansalmeen. Nämä ovat osana kaupungin Green Leaf-vuoden käytännön toimia.

Kaupungit ja kunnat eivät ole ainoita toimijoita tällä saralla. Järjestöt, kaupunginosa- ja kyläyhdistykset sekä yksittäiset aktiivit tekevät omaa arvokasta työtään muun muassa luontopolkujen, laavujen ja uimapaikkojen ylläpitämiseksi. Heille kuuluu siitä iso kiitos.