Katukanava: Hivutus on käynnissä – EU puuhaa röyhkeästi pysyvää velanottoa

Elvytyspaketista pieni Suomen kansa maksaa noin viisi miljardia enemmän kuin saa. Ei ehtinyt muste kuivua EU:n elpymispaketin allekirjoituksesta, kun jo instrumentista alettiin vääntää pysyvää ja uutta pakettia.

Euroopan komission edellinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker linjasi aikanaan EU:n päätöksenteon tapahtuvan hivuttamalla: päätetään jotain, katsotaan nostaako kukaan meteliä, koska useimmat eivät ymmärrä mitä päätettiin ja jatketaan askel askeleelta, kunnes paluuta ei enää ole.

Tällainen hivutus on jälleen kerran käynnissä. EU:n elpymisvälineen velkajärjestelyn ei pitänyt tarkoittaa pysyvää velanottoa. Nyt pysyvää velanottoa puuhataan avoimen röyhkeästi. Suomen metsien käytöstä päättäminen kuuluu kansalliseen päätäntävaltaan, eikä sitä voida siirtää millään verukkeella EU:lle. Jos joku tunkee taloosi ja vaatii siitä puolet, alatko hieroa kompromissia?

EU kuitenkin iskee jatkuvasti Suomen itsenäisyyden ytimeen.

Lisäksi EU-maiden yhteisvastuuta pankkien kriisirahaston pääoman kasvattamiseksi nopeutetaan. Euroopan pankkiunionin yhteisvastuullisuus alkaa jo vuonna 2022. Silloin ongelmapankkien uudelleenjärjestelyyn tarvittavia varoja voidaan periä kaikilta euroalueen pankeilta. Suomalaiset pankit joutuvat maksamaan ylimääräisiä vakausmaksuja muiden maiden pankkien auttamiseksi jopa kahden miljardin edestä. Nämäkin maksut tietysti kerätään pankkien asiakkailta kasvaneina palvelumaksuina, järjestelykuluina jne.

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen toteaa poikkeuksellisen suorin sanoin, että Suomi on ajautumassa EU:n ulkokehälle ja nostaa esiin myös EU:sta irrottautumisen. Kerrottiin, että EU:iin liityttiin lähinnä turvallisuussyistä. Tätäkö kaikkea se vaatii?

Jo perustuslakikin sanoo, että Suomi on itsenäinen tasavalta, jossa valta kuluu kansalle. EU on viemässä tuhkatkin pesästä.

Airi Pulkkinen

Kuopio

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka