Katukanava: Kummakivellä riittää kävijöitä, mutta tie sinne on kehno – Kunta voisi huomioida suositut kohteet tieavustuksissa

Korona on nostattanut kotimaan matkailua suomalaisten keskuudessa. Ihmiset hakeutuvat luontoon ja kansallispuistoissa kävijämäärät ovat kasvaneet. Samaa voi havaita myös täällä lähiseuduilla, ihmiset ovat hakeutuneet oman kunnan ja lähialueen nähtävyyksien äärelle.

Itse vierailin viime kesänä ensimmäisen kerran Ruokolahden Kummakivellä, Hauklapissa. Paikka oli kaikin puolin hurmaava ja kivi mahtava.

Havaitsin, että tie loppupäästä sinne oli silloin huonossa kunnossa, eikä ihme, kun kävijämäärät kasvavat. Yksityisteiden kunnossapito on tiehoitokuntien vastuulla ja niistä vastaa kyseisten teiden varrella asuvat ja sitä käyttävät maanomistajat.

Ruokolahdelle Kummakivi tuo näkyvyyttä, mutta tieosuuskunnille tämä tuo lisää tienkäyttäjiä ja sitä mukaan tien kuluminen on suurempaa.

Kunta avustaa yksityisteiden kunnossapitoa. Toivon Ruokolahden kunnan päättäjien huomioivan suosittujen kohteiden kävijämäärät ja lisäävän avustuksia sen mukaan. Näillä kohteilla saadaan lisää matkailijoita Ruokolahdelle. Mielestäni se on panostuksen arvoinen asia.

Itse haluan näyttää jatkossa vieraille tätä mahtavaa paikka, joka meillä on. Olisi mukavaa, jos tie nähtävyyden ääreen olisi myös ehjä ja hoidettu. Toivon, että kivasta paikasta jäisi kokonaisuudessa mukava muisto. Silloin sinne haluaa palata uudelleen.

Anu Rummukainen

varavaltuutettu (sd.)

Ruokolahti

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka