Pääkirjoitus | Tapahtumakesä heräilee taas henkiin

Ensimmäiset kesätapahtumat hyvin pitkään aikaan on päästy järjestämään myös Etelä-Karjalassa. Viime kesänä enin osa tapahtumista peruttiin tai siirrettiin.

Muun muassa PEPO sekä IPV ovat jo päässeet pelaamaan yleisön edessä. Lisää on luvassa niin kulttuurin, taiteen kuin urheilunkin saralla.

Pandemiaa ei ole vielä kokonaan nujerrettu. Erilaisia varotoimia, kuten käsidesejä on tarjolla tapahtumassa kuin tapahtumassa, koska ihmiset ovat tottuneet niitä käyttämään ja katseillaan hakemaan. Varovaisimmat pysyttelevät varmuuden vuoksi edelleen poissa suurista ihmisjoukoista. Tautia on edelleen liikkeellä, eikä kaikkia ole rokotettu, ainakaan kahteen kertaan.

Varsinaisista suurtapahtumista esimerkiksi Imatran ajot päätettiin varhemmin keväällä vielä kerran siirtää varmuuden vuoksi, koska pandemian kehittymistä ei voitu riittävän ajoissa ennustaa. Varovaisuus kertoo tapahtumanjärjestäjien vastuullisuudesta, vaikka tapahtumien siirtyminen tietysti harmittaa niin järjestäjiä kuin yleisöäkin.

Moni pieni paikallinen tapahtuma saattaa viime ja tämän kesän takia lopahtaakin. On tavallista, että idea lähtee kasvamaan muutaman innostuneen puuhahenkilön voimin, kasvattaa aikansa suosiotaan, ja hiipuu tai loppuu sitten järjestäjien ja ohjelmankin väsähtämiseen.

Tapahtumille on kyllä tilausta varsinkin nyt, kun suomalaiset ovat jälleen löytäneet kotimaan kohteet, ja etsivät reissuillaan paikallisia elämyksiä. Onneksi uutta syntyy menneen tilalle, ja parhaassa tapauksessa järjestelyissä on mukana sekä vanhoja konkareita että uusia innokkaita ideanikkareita. Myös kunnat näkevät mielellään alueellaan näitä tapahtumia, ja usein tukevat niiden järjestämistä. Tapahtumissa tavataan, viimeistään ensi kesänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka