Katukanava | Imatralle on saatava kansallinen kaupunkipuisto – Puisto kokoaisi alueet Mellonlahdelta Tornansaareen ja Saimaan rannoille

Viime viikolla kuulimme ilouutisen uuden erä- ja luontokulttuurimuseon saamisesta Imatralle. Seuraava askel imatralaisten hyvinvoinnin ja matkailuelinkeinon tukemiseksi tulisi olla kansallisen kaupunkipuiston hakeminen ja perustaminen Imatralle.

Kansallinen kaupunkipuisto on luonto- ja kulttuurialueiden kokonaisuus, joka sopisi Imatralle kuin nenä päähän. Useassa keskisuuressa kaupungissa, kuten Heinolassa ja Porvoossa, kaupunkipuistolla on ollut positiivinen vaikutus niin asukkaisiin kuin matkailijoihin. Muistaakseni kymmenen vuotta sitten kaupunkipuistoa puuhattiin myös Imatralla, mutta muisti ei riitä tavoittamaan, mihin tämä kaatui.

Kaupunkipuisto sitoisi yhteen upeasti esimerkiksi Mellonlahden ympäristön, Kruununpuiston ja kosken alueet, Vuoksen rannat, Tornansaaren teollisuushistorian, Niskalammen alueen sekä Saimaan rannat ja saaret.

Kaupunkipuiston alueen sisään mahtuisi myös uusi museo ja siihen liittyvät palvelut, jotka sijaitsevat itse museorakennuksen ulkopuolella.

Uusi puisto voisi antaa vauhtia myös muihin kaavoihin ja hankkeisiin. Sulassa sovussa puiston kanssa voisi toteutua Vuoksen ja Saimaan uusi tonttitarjonta tai vaikkapa Vuoksen rannalle saunamaailma sekä lasiset majoitusiglut. Jos nykyisen uimahallin paikka ei ole sopiva uudelle hallille, niin uusi uimahalli voisi sopia myös ammattiopiston alueelle, joka ymmärtääkseni on menossa aika lailla uusiksi lähivuosina. Kaupunkipuiston alueita voisi täydentää erilaisella taiteella ja vesielementein, jotka sinänsä jo houkuttelisivat matkailijoita.

Kansallinen kaupunkipuisto tarjoaisi Imatralle jälleen uusia mahdollisuuksia, kunhan teemme sen yhtä hyvin yhdessä, kuin museohaun osalta teimme.

Janne Heiskanen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka