Katukanava: Kuntavaalit ovat kuntalaisen tärkeimmät vaalit  – työntekijöiden pitää muistaa käyttää äänioikeuttaan

Tulevissa kuntavaaleissa ei ratkaista maan hallituksen kohtaloa tai maahanmuuttopolitiikkaan ja EU:n tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä. Kuntavaaleissa valitaan kuntaan valtuutetut, jotka seuraavan neljän vuoden aikana kantavat vastuun kunnan ja sen asukkaiden tulevaisuudesta, hyvinvoinnista ja palveluista, esimerkiksi varhaiskasvatuksesta, kouluista sekä liikunta- ja kulttuuripalveluista.

Kuntavaaleissa äänestysprosentti on painunut alle 60 prosentin. Tämä on huolestuttava suunta, koska koen, että kuntavaalit ovat kuntalaisen tärkeimmät vaalit. Näiden vaalien päätökset vaikuttavat jokapäiväiseen elämään omassa kunnassa.

Selvitysten perusteella työntekijäasemassa olevat äänestävät vielä muita suomalaisia vähemmän. Työntekijöiden pitää muistaa käyttää äänioikeuttaan. Mitä aktiivisemmin työntekijät äänestävät, sen paremmin heidän palvelutarpeensa otetaan huomioon kunnan päätöksenteossa.

Jokaisella äänellä on merkitys. Vain äänestämällä voit vaikuttaa. Äänioikeus on oikeus. Tutustu ehdokkaisiin ja käytä oikeuttasi valita omaan kuntaasi päätöksentekijät.

Taina Salomäki

SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija

Kaakkois-Suomi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka