Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Etelä-Karjalan kesä näyttää nyt valoisalta

Ihminen osaa harvoin arvostaa perusasioita. Koronaepidemian perustasolle palaaminen tuntuu kuitenkin eteläkarjalaiskodeissa juhlalta.

Aluehallintovirasto ilmoitti tiistaina, että Etelä-Karjala siirtyy epidemian pahimmalta tasolta eli leviämisvaiheesta suoraan perustasolle –  siis sille tasolle, jossa rajoituksia on vähiten.

Eksoten alueella käytännössä kaikki kokoontumisrajoitukset voidaan purkaa, vaikka käsidesejä pitää jatkossakin jakaa hölvättäväksi.

Niin tapahtumajärjestäjät, yrittäjät kuin muutkin kulmakunnan asukkaat pohtivat nyt, mitä tämä äkkiseltään eteen tullut vapauden julistus tarkoittaa.

Ainakin alueella saa järjestää jatkossa urheilutapahtumia, keikkoja ja suuria juhlia. Kesäteattereille, seuroille ja musiikkitapahtumien järjestäjille tämä on suuri helpotus. Tämän jälkeen heille tarjoutuu mahdollisuus organisoida tapahtumia ilman tappioita.

Pajatson avannee jalkapalloseura PEPO perjantain ottelullaan.

Perustasolla Etelä-Karjala oli viimeksi viime vuoden marraskuussa. Joulukuun ensimmäisenä päivänä siirryttiin kiihtymisvaiheeseen ja alkuvuoden isojen tartuntaryppäiden jälkeen helmikuun lopulla jo leviämisvaiheeseen.

Kesänkään osalta ei edelleenkään voi tuuletella menemään. Tietenkin uudet virusmuunnokset voivat aiheuttaa tartuntaryppäitä valmistujaisissa tai kesätapahtumissa kuten alkuvuonnakin. Silloin myös viranomaismääräykset helposti tiukentuvat.

Yksi asia on kuitenkin toisin kuin muutama kuukausi sitten: moni on jo hankkinut rokotteen. Eksoten alueella tämä mahdollisuus on auki jo kaikille yli 35-vuotiaille.

Sillä tiellä on hyvä jatkaa, kun haluaa pitää kesän vapaudesta kiinni.

eeva.sederholm@kaakonviestinta.fi