Katukanava: Jokohan kalavelat on maksettu? Imatran kunnallispolitiikassa katkaistava koston kierre

Imatran kunnallispolitikoinnissa on päässyt syntymään koston kierre, joka pitäisi katkaista.

Mitäpä jos nyt todettaisiin yhdessä, että potut on maksettu pottuina ja vanhat ja uudet kalavelat on kuitattu? Muuten keskinäinen nokittelu kestää maailman tappiin asti ja päätöksenteko halvaantuu.

Riitaisen kaupungin imago ohjaa potentiaalisia tänne muuttajia miettimään jotain muuta vaihtoehtoa. Päätöksenteon arvaamattomuus on myrkkyä sijaintiaan miettiville yrityksille.

Kunnallispoliitikolla pitää olla paksu nahka. Ei pidä ihan kaikesta provosoitua eikä kovin herkästi loukkaantua pikkuasioista. Pitää myös osata olla hienotunteinen ja kyetä asettamaan sanansa viisaasti. Vain sillä tavalla rakennetaan luottamusta ja keskinäistä kunnioitusta.

Poliitikot arvioivat onnistumistaan mielellään sillä, miten omat ja puolueen tavoitteet ovat toteutuneet. Olisiko parempi käyttää esimerkiksi työllisyyden kehitystä, asukasluvun muutosta sekä kaupunkilaisten hyvinvointia ja tyytyväisyyttä kuvaavia mittareita? Silloin kompromissiin tyytyminen ei olisi kenellekään heikkous eikä tappio.

Haluan olla rakentamassa Imatraa, joka viisaasti ja eturistiriitoihin kompastumatta ajaa kaikkien kaupunkilaisten etua. Neuvotellaan, sovitellaan. Tehdään yhdessä hyviä ja laillisia päätöksiä.

Pasi Saajanlehto

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka