Katukanava: Imatran kaupungin pitäisi tukea taloudellisesti Kolmen ristin kirkon korjausta

Vuoksenniskan kaupunginosaan vuonna 1957 valmistunut ja seuraavana vuonna käyttöön otettu Kolmen ristin kirkko kuuluu Alvar Aallon suunnittelemiin, tunnetuimpiin rakennuksiin Suomessa. Se on kiinnostanut arkkitehtuurin opiskelijoita kaikkialla. Kirkko on ollut kosken ohella Imatran vetovoimaisin nähtävyys. Sitä on tultu katsomaan eri puolilta maailmaa.

Valitettavasti rakennus on päässyt huonoon kuntoon ja tarvitsee suuren remontin. Seurakunnalla ei ole varoja sen kunnostamiseen, eikä avustuksia ole saatu.

Imatran kaupungilla on varaa monenlaisiin projekteihin ja suunnitteilla matkailun edistämisen merkeissä järjettömiäkin hankkeita. Eikö olisi oikeus ja kohtuus nyt taloudellisesti tukea seurakuntaa kirkon korjaamisessa?

Kirkko palvelee suurta aluetta (Rautionkylä-Vuoksenniska-Virasoja) kirkollisissa toimituksissa. Varsinkin nyt, kun ainoastaan Tainionkosken kirkko on käytössä, olisi tärkeää päästä alueen omaan, lähikirkkoon.

Jos Kolmen ristin kirkko sijaitsisi jossain kulttuuria arvostavassa kaupungissa, se olisi jo kunnostettu. Seinäjoella Lakeuden risti, Alvar Aallon toinen tunnettu kirkko, on suosittu nähtävyys ja seurakunnan palveluksessa.

Kunnallisvaaliehdokkaitten mielenkiinnon kohteet ja lupaukset ovat moninaiset. Liikunta hallitsee, jopa kristillisetkin laittavat ykkösasiaksi Mellonmäen kunnostamisen. Kaupunginosien tasa-arvollakaan ei ole sijaa luetteloissa.

Vetoan kaupungin päättäjiin, nykyisiin ja tuleviin, että Kolmen ristin kirkon korjaamiseen annettaisiin taloudellista tukea.

Anna-Liisa Kojo

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka