Katukanava: Kaavoitus ja tielinjaukset puhuttavat Itä-Siitolassa – Ennen suunnittelua pitäisi kuulla asukkaita ja maanomistajia 

Itä-Siitolan kylätoimikunta kokoontui 20. toukokuuta pohtimaan Väyläviraston kaavailua siirtää Linnasuon tasoristeyksen autoliikenne Puutarhankadulle, keskelle omakotitaloaluetta. Liikennemäärä on keskiarvollisesti noin 1 800 autoa vuorokaudessa. Asukkaat luonnollisesti antoivat ehdotukselle täystyrmäyksen, parempia vaihtoehtoja liikenteelle tulee löytää.

Sinällään rautatieliikenteen kehittäminen on enemmän kuin tervetullut, jotta Imatran elinvoima taataan ja myös Itä-Siitolaan riittää asukkaita jatkossakin.

Toinen kovasti yhteisöä puhuttanut asia on pyörätielinjaus rantaan. Järjetön ajatus, joka ei paranna kenenkään turvallista koulumatkaa tai tuo muutakaan lisähyötyä kaupunkiin, ainoastaan harmitusta maan- ja tonttien omistajille. Omistamisen oikeus ja suoja ovat arvokkaita asioita, jota kevein perustein ei voi rajoittaa tai viedä. Itä-Siitolassa on veteraanipuiston alueelle tehty pyörätien koukkaus, jossa ei ole valaistusta eikä talvikunnossapitoa. Jos edes tähän ei ole varaa, kuinka kuvittelemme, että nykyisen hyvin toimivan pyörätien viereen rakennettaisiin toinen, minnekään johtamaton tie, ihan vain siksi, että se olisi lähempänä rantaa. Järjetön ajatus.

Eräissä vaalipuheissa on myös heitelty ajatusta Itä-Siitolan Vuoksen läheisten peltojen kaavoittamisesta. Mielestäni olisi ensin, ennen julkista keskustelua, syytä käydä keskustelua maanomistajien kanssa.

Osallisuus on vahva termi, jota helposti viljellään ja valitettavan huonosti edelleen toteutetaan. Huolimatta siitä, että se on kuntalakiin kirjoitettu.

Pia Rantanen

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka