Katukanava: Imatralla pitäisi mitä pikimmin käynnistää pienimuotoisia kulttuuritapahtumia, jotka auttaisivat ahdingossa olevia kulttuurialan ammattilaisia

Imatran kulttuuritarjonta on supistunut koronan aikana kokoontumisrajoitusten takia. Lähes kaikki kulttuuritalo Virran tapahtumat, Imatran teatterin näytökset ja Mustan ja valkoisen teatterifestivaali (2020) peruttiin. Tämä ei vaikuttanut pelkästään muusikoiden ja näyttelijöiden toimeentuloon. Tapahtuma-alaan liittyy myös lukuisa määrä muita ammattikuntia ja palveluita, jotka toimivat tapahtumien yhteydessä.

Imatralla on hyvät puitteet kulttuuritapahtumille sekä ulko- että sisätiloissa. Tapahtuma-alalle pitääkin saada erilaisia tapahtumia turvallisissa puitteissa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman pian. Imatran kaupunki voisi toimia aktiivisesti paikallisten tapahtuma-alan ammattilaisten suuntaan ja osallistua tapahtumien järjestämiseen, jotta yrittäjän riski ei kohdistuisi enää enempää nyt jo lähes kokonaan alas ajettuun tapahtuma-alaan.

Imatralla kannattaisi käynnistää alkuun pienimuotoisesti erilaisia tapahtumia, joiden yhtenä tavoitteena on saada harrastajia Imatralle ainakin yhdeksi päiväksi. Miltä kuulostavat esimerkiksi kansanlaulupäivät tai kuorotapahtuma vaikka pesäpallostadionilla tai syksyinen valotapahtuma Koskipuistossa? Entä lasten kulttuuritapahtuma kulttuuritalo Virrassa?

Tällaiset tapahtumat kaupungin taloudellisesti tukemina auttaisivat tapahtuma-alan ammattilaisia. Ne myös ilahduttaisivat ja virkistäisivät yleisöä, joka on jo kauan odottanut pääsevänsä edes johonkin tapahtumaan.

Teija Immonen

Johannes Hallikas

kuntavaaliehdokkaat (kesk.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka