Katukanava: Imatran on oltava kaikkien kaupunki, myös nuorten – jos mopojen pärinää ei kuuluisi, olisin huolissani

Imatran sosiaalisessa mediassa on menossa hieno ja tärkeä keskustelu nuoriin mopoilijoihin liittyen. Keskustelua tarvitaan, sillä mopomiitit ovat saaneet kummallisiakin piirteitä keskusteluissa. Lisäksi turvallisuuden kannalta asia on tärkeä nostaa esiin.

Nyt on selvästi otollinen hetki nostaa nuorten asiat tapetille.

Tarvitaan yhteistyötä ja yhteistä tahtotilaa, jota sosiaalisessa mediassa on kiitettävästi noussutkin esiin.

Opettajan työssä nuorten elämä on tullut hyvin tutuksi. Oma lähtökohtani on ollut jokaisen nuoren kohtaaminen aidosti ja kunnioittaen. Tämä on ollut yhteistyömme avain.

Onkohan se joskus niin, että emme muista fiksujen nykynuorten vasta harjoittelevan elämää, jolloin ylilyöntejäkin tulee. Nuorille on löydettävä enemmän toimintapaikkoja ja tarjottava heille mahdollisuuksia ottaa vastuuta. Tämä yhteistyö vie maaliin.

Omat lapset pitävät ajan tasalla nuorison liikkeistä, jolloin arkiset totuudet eivät unohdu.

Mopon pärinää sietää hyvin tietyssä määrin. Kuten tiedämme, moni nuori mopoilee muutaman vuoden eli ns. villeimmän nuoruutensa. Tämä on meille aikuisille varmaan toisinaan hieman haasteellista ymmärtää. Imatra tarvitsee nuoria, mitä jos pärinää ei kuuluisikaan? Silloin olisin huolissani.

Nuoret ovat yksilöitä, eivät massa. Siksi on erityisen tärkeää kerätä heiltä monenlaisia toiveita ja vastata niihin yhdessä Imatraa kehittäen.

Imatran on oltava kaikkien kaupunki, niin nuorten kuin muidenkin. Syyttelemällä kaupungin kehittäminen ei onnistu, yhteistyöllä sen sijaan päästään pitkälle.

Lilla Saaristo

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka