Katukanava: Mansikkala on Imatran uudelle uimahallille ainoa oikea paikka

Mansikkala on Imatran uudelle uimahallille oikea paikka. Ainoa oikea.

Uimahallin tärkein tehtävä on palvella ihan tavallisia imatralaisia, ja jos hyvin käy, myös matkailua Vuoksen kaikkien rikkauksien äärellä. Paikka on aivan ihastuttava ja hyvien liikenneyhteyksien päässä joka puolelta Imatraa. Aika suuri määrä imatralaisia pääsee sinne vaikkapa kävellen tai polkupyörällä.

Merkitystä on myös Mansikkalan koulukeskuksen tarpeilla. Olisipa yksi iso kampus, josta uimahalliin pääsee ilman bussikuljetusta.

Jos ja kun urheilutalo poistuu Ukonniemeen, olisi uimahallin yhteyteen varmaankin tehtävä myös pienimuotoisia liikuntatiloja kansalaisten ja koululaisten käyttöön. Otaksun, että Mansikkalan koulukeskuksen suunnittelussa on aikanaan ajateltu tukeutua uimahallin ja urheilutalon tiloihin, joten tarvetta on.

Uimahallin naapurissa on hienoja palveluja Imatran omalle väelle ja vieraille. Kalastus, Varpasaaren ravintola, leirintämatkailu, saunalautta, elämykset, vesiurheilu ja kaikki muu ovat hyvä alku.

Jos homma hoidetaan hienosti, Mansikkalaan ja erityisesti Varpasaaren ympäristöön kehittyy merkittävä vapaa-ajan ja matkailun keskus yrittäjien ja kaupungin yhteistyönä. Sitä tullaan katselemaan ulkomailta asti, niin kuin Suomen suurinta puukoulua nyt.

Pasi Saajanlehto

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka