Katukanava: Kaikki tapahtumat ovat Imatralle enemmän kuin tervetulleita – jos festivaaleja järjestetään, mennään paikalle

Musiikkitapahtuman järjestäminen ei ole helppoa. Imatralla on pitkät perinteet tapahtumien, varsinkin musiikkifestareiden järjestämisessä. Olin itse mukana Imatran Big Band -festivaalissa lähes kymmenen vuotta sen yli 30-vuotisesta historiasta.

Aika ajoi tapahtuman ohi, joka kehityskaarineen oli mielestäni hieno tapahtuma. Sen ympärillä toimi imatralaisia nuoria iso porukka, jotka kehittyivät eri tehtävissä ammattilaisiksi ja jatkavat vielä tänä päivänäkin alan parissa.

Kun festivaali lopetettiin, osa kaupungin päättäjistä ja myös kuntalaisista koki avointa vahingoniloa. Monta kertaa tuli alahuulta purtua.

On tärkeää, että ymmärretään tapahtumien merkitys kaikille kaupungeille ja varsinkin Imatran kaltaiselle pikkukaupungille, jolla ei ole resursseja markkinointiin pelkällä rahalla. Meillä on nytkin hienoja tapahtumia ja näin tulee olla jatkossakin.

Imatran ajot on se, mistä meidät tunnetaan ja on varsinkin aiemmin tunnettu.

Olen kiertänyt dj:nä Suomea ja 1980-luvulla oli niin, että kaikkialla tiedettiin Imatra ajoistaan. Nyt ajojen yhteyteen ollaan järjestämässä Power-musiikkifestaria. Tapahtuman järjestäjä on kysellyt intoamme ja mielipidettämme somessa, siitä kuinka heidän tulisi toimia koronan vaikuttaessa vielä tänä vuonna.

Vastataan heille, että jos festivaali jo tänä vuonna järjestetään, tulemme paikalle ja näytämme, että olemme tukemassa oman kylän tapahtumaa. Kaupungin kannalta kaikki tapahtumat ovat enemmän kuin tervetulleita. Feel The Famous Imatra Spirit!

Marko Kiuru

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka