Katukanava: Pidetään huoli Imatrasta, Imatra pitää huolta meistä – ihmisten irtisanomisia pitää välttää viimeiseen asti

Olen ollut imatralainen lähes 65 vuotta ja nähnyt Imatran kehittyvän tänä aikana moneenkin suuntaan. Väkiluku on ollut parhaimmillaan noin 36 000 henkilöä ja suurimmat työnantajat Stora Enso, Ovako, Imatran kaupunki sekä menneisyydessä FinnStroi Svetogorskissa. Väkiluku on 2020-luvun lopussa noin 26 000. Imatralle olisi saatava työpaikkoja. Työ ja toimeentulo ovat ihmisten hyvinvoinnin perusedellytyksiä. Varmalla toimeentulolla on hyvä tehdä pitkäaikaisia suunnitelmia, perustaa perhettä ja rakentaa, vieläpä Imatralle. Näin saisimme verotuloja, joilla rakennettaisiin ja kunnostettaisiin vesi- ja tieverkostoamme sekä kiinteistöjämme.

Ketkä sitten näitä töitä tekevät? Ennen ne tehtiin selkeästi kaupungin omana työnä yhdessä yksityisten yrittäjien kanssa. Tänä päivänä kaupungilla ei ole ns. teknistä toimea vaan kaupunkiyhtiöt (Mitra ja Kipa) hoitavat tehtäviä yhdessä yksityisten yrittäjien kanssa. Kipassa on käyty monet yt-neuvottelut, minkä johdosta väki on vähentynyt minimiin.

Useasti olen huomannut, että lautakunnissa ja valtuustossakin on ollut mielihaluja vähentää, lakkauttaa ja ulkoistaa Imatran kaupungin virkoja ja toimia. Sama halu on myös konserniyhtiöissä, vaikka samaan aikaan haikaillaan työpaikkojen ja uusien asukkaiden perään. Tämä on asia, joka ei minulle sovi. Henkilöstöstä pitäisi pitää huolta. Näin useimmat työnantajat onneksi tekevätkin. Ihmisiä ei saa pitää epävarmuudessa tai uhkailla työpaikan menetyksellä. Kaikilla on oikeus hyvään kohteluun.

Toivoisin Imatran kaupungin olevan esimerkillinen työnantaja ja välttävän viimeiseen saakka irtisanomisia. Samaa toivon imatralaisilta yrittäjiltäkin. Meille kuntalaisille se tietysti tarkoittaa sitä, että käytämme paikallisia palveluita ja autamme itse osaltamme Imatran kehittymisessä sekä työpaikkojen luomisessa. Vapaa-ajan harrastustoimintaan Imatralla on mitä parhaimmat mahdollisuudet. Myös Imatran kauneus – Vuoksi – on hyvä houkutin ihmisten tänne saamiseksi.

Jos tulen valituksi valtuutetuksi, haluan välttää irtisanomisten käyttämistä viimeiseen saakka. Rankkoja toimenpiteitä ei pidä tehdä varmuuden vuoksi.

Kari Paldanius

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Imatra

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka