Katukanava: Monet uudistukset hölmöläisten pöljäilyä – tasa-arvon ei pitäisi erikseen maksaa eikä siitä tarvitsisi erikseen säätää

Alkaako tämä maailma olla valmis? Mikä on tärkeää?

Tällainen kysymys tulee väkisinkin mieleen, kun seuraa tiettyjen tahojen askartelua muka tärkeitten asioitten parissa.

Tasa-arvo! Tähän sanaan saadaan kytkeytymään kaikki tyhmyys näissä arkarteluissa.

Tasa-arvonhan pitäisi olla tietty automaattinen toimintatapa kaikissa yhteyksissä ja toiminnoissa. Sen ei pitäisi erikseen maksaa ja sitä ei tarvitsisi erikseen säätää. Sehän on jo perustuslaissa säädetty.

Minkä takia sitten siihen tarvitaan hölmöläisten pöljäilyä kaikkineen uudistuksineen? Joitakin esimerkkejä näistä pöljäilyistä:

Sekö on tärkeää, että poistetaan sukupuoliset termit kokonaan? Uskon jatkossakin syntyvän eri sukupuolta olevia lapsia, tyttöjä ja poikia. Sekö on tärkeää että samaan vessaan pääsevät ahtautumaan kaikki ihmiset sekaisin?

Sekö on tärkeää, että henkilötodistukset tulisivat olemaan sellaisia, joista ei paljastuisi henkilöllisyys? Mikäs sen paremmin palvelisi rikollisuutta tai muita väärinkäytöksiä? Tästä on jo virkavalta ollut aivan aiheesta huolissaan.

Sekö on tärkeää, että liikennemerkeissä ei ole sukupuolisia hahmoja? Vaikea kuvitella tämän liittyvän millään lailla tasa-arvoon. Menopuolelle se kyllä liittyy satoine miljoonineen. Siinä me veronmaksajat kyllä olemme tasapuolisesti maksamassa laskua.

Sekö on tärkeää, että ammattinimikkeistä poistuu sukupuolinen maininta? Maiskutelkaahan jokainen mielessänne mieleen tulevia ammatteja. Tulee varmasti paljon huvittavia ja naurettavia esimerkkejä. Tärkeäähän tietysti on myös huumori ja nauri, jota siitä syntyy.

Tässä joitakin esimerkkejä nykyviisaudesta. Asianomaisilla varmasti riittää mielikuvitusta tuoda paljon uusia tärkeitä tasa-arvouudistuksia. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan.

Viljo Rautio

kuntavaaliehdokas (ps.)

Ruokolahti

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka