Pääkirjoitus: Imatran politiikassa näkyy nyt väri niin kirkkaasti, että ainakaan puoluetta äänestäjän ei tarvitse uurnilla arpoa

Mari Pajari

Kangerrellen edennyt kuntavaalivuosi lähestyy huipennustaan. Ehdokashakemusten jättöaika päättyi tiistaina, ja ensi viikolla jaetaan ehdokasnumerot. Sen jälkeen kampanjointi on suoraviivaisempaa. Muiden puolueiden asetelmat ovat selvät, eikä yllätysnimiä enää sujahda kilpailijan listoille. Vaalikentille päästään toden teolla esittelemään ajatuksia ja ehdotuksia oman kunnan edistämiseksi.

Imatralla railakas vaalikevät jatkuu. Voimasuhteet ovat valtuustokauden viime metreillä vaihtuneet SDP:n hyväksi, kun perussuomalaisten ja sinisten valtuutettuja on kiepsahtanut Imatran perinteisen valtapuolueen kainaloon. Kokoomuksen ympärille rakentunut ryhmä 22 ehti puskea isoja uudistuksia kaupungin organisaatiossa ja toiminnassa palvelurakenteesta kiinteistöihin. Roiskeilta ei ole vältytty, ja nyt on tilinteon aika.

Uutisvuoksen tekemä kannatusgallup ennakoi Imatralle demarivallan paluuta. SDP sai kyselyssä yli 42 prosentin kannatuksen, kun kokoomus ja perussuomalaiset ovat rinta rinnan 22 prosentin tuntumassa. SDP:n keula on niin kova, että se menee jopa gallupin suurehkon 8,4 virhemarginaalin sisälle. Kannatuskyselyn pitävyyttä horjuttaa epävarmojen vastaajien määrä. Yli puolet kyselyyn osallistuneista imatralaista ei vielä osaa sanoa, mitä puoluetta aikoo äänestää.

Kesäkuun 13. päivän vaalisunnuntaihin on aikaa, eikä epävarmalla äänestäjällä ole hoppu. Päätöksentekoon paikallispoliitikot antavat varsin hyvät eväät. Kaupunginjohtajavalinnan jälkeen päälle jäänyt keskustelu käy yhä niin isoilla kirjaimilla, että puolueiden erot tulevat huonokuuloisemmallekin selväksi. Tämä on äänestäjän etu, mutta tarkkana kannattaa olla. Isoille ryhmille kun voi olla ihan tietoisestikin eduksi, että ilmatila on kahden kauppa.

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka