Katukanava: Imatran kaupunginjohtajan haku ei ole kaikilta osin noudattanut kaupungin omia periaatteita – Valitaanhan uusi johtaja laillisuusperiaatteen mukaan, perää joukko kaupungin työntekijöitä

Harvoin työntekijöiltä kysytään mielipidettä johtajia valittaessa. Varsin vilkkaan ja vaiherikkaan kaupunginjohtajakeskustelun tuoksinassa haluamme nyt kuitenkin tuoda muutamia näkökulmia ja huolemme julki.

Imatran kaupungissa on ollut viimeisten parin vuoden aikana merkittävää yhtenäinen johtamistapa. Etenkin covid19-pandemian poikkeustila on tuonut esiin johtamisen laadun. Organisaatio on läpikäynyt raskaat yt-menettelyt, joiden jälkeen johtamista kevennettiin. Samalla on uudistettu toimintaprosesseja vastaamaan 2020-luvun vaatimuksia. On uskallettu jakaa ja antaa vastuuta. Tämä on myös näkynyt myönteisesti kaupungin taloudessa.

Kaupungissa on meneillään useita merkittäviä kehittämishankkeita (ratayhteys, elinvoima), jotka vaativat jatkuvaa edunvalvontaa. Myös palveluverkkouudistus pitäisi saada maaliin. Tulopohjamme pienenee edelleen mahdollisen sote-uudistuksen vuoksi. Isot hankkeet on saatava eteenpäin ja jatkuvuus on turvattava.

Toiminnan jatkuvuuden kannalta on suuri huoli siitä, miten raastavasta kaupunginjohtajan valintaprosessista selvitään.

Imatran kaupungilla on olemassa eettiset periaatteet. Sanomalehtien ja sosiaalisen median välityksellä saamamme tieto hakuprosessista on meistä osin ristiriitaista periaatteidemme kanssa. Haluamme uskoa, että kaupunginjohtaja valitaan vain ja ainoastaan laillisuusperiaatteella.

Tusina huolestuneita työntekijöitä eri puolelta organisaatiota

Aiheen yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi toimitus julkaisee kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä. Kaikki kirjoituksen kirjoittajat ovat toimituksen tiedossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka