Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Imatran tulee olla Saimaan alueen matkailun kehittämisessä markkinajohtaja – Imatrasta Vuoksen vesistön pääkaupunki

Imatran matkailu- ja markkinointistrategian tärkeimmäksi ajatukseksi tulisi ottaa Imatran nostaminen Vuoksen vesistön pääkaupungiksi. Ajatuksen pitäisi olla tulevaisuudessa esillä kaikissa kaupungin toimissa, markkinoinnissa ja hankkeissa. Tämä olisi luonteva markkinointikärki, kattaahan Vuoksen vesistö koko Saimaan Iisalmesta Imatralle, ja Vuoksessa virtaavat Imatran halki Saimaan koko vesistön vedet.

Saimaan alueella on paljon matkailua, ja matkailun kehittämisessä Imatran tulee olla kokoavana voimana, markkinajohtaja. Tällä hetkellä pyörämatkailu on eteläisen Saimaan yhteinen veturi, ja yhteistyö lähikuntien kanssa on tässä yhteydessä todella tärkeää. Pääsemme yhteistyön turvin myös esittelemään matkailijoille Vuoksea, jota muilla Saimaan rantakaupungeilla ja kunnilla ei ole. Jos ja kun saamme junayhteyden Venäjältä Imatralle, ”Vuoksen vesistön pääkaupunkiin”, luonnollista on, että Imatra toimisi myös porttina Saimaalle.

Ulkomaille suunnatussa markkinoinnissa Saimaa tulee esille, mutta varsinainen Saimaan veden kulku Imatran halki Venäjälle ei käy mistään selville. Meidän tulee nähdä Venäjän läheisyys vahvuutena, sillä jo se on monia matkailijoita kiinnostava asia. Markkinoinnissa tulisi nyt myös korostaa tätä vesistöyhteyttä itään. Saimaa ja Vuoksi yhdessä puhtaine vesineen onkin matkailuvalttina jo ihan omaa luokkaansa.

Uskon, että Vuoksi/Saimaa-yhdistelmä herättää myös valtakunnan päättäjissä enemmän kiinnostusta kuin että Saimaasta ja Vuoksesta puhuttaisiin erikseen. Esimerkiksi asioidessani ELY-keskuksessa Lappeenrannassa henkilökunnalla ei ollut tietoa, missä Vuoksi sijaitsee.

Vuoksen vesistön pääkaupungin status antaisi meille monenlaisia kehittymisen mahdollisuuksia ja siihen olisi syytä tulevaisuudessa panostaa. Myös Imatran kaupunginjohtajaa valittaessa tulisi virkaan saada Imatran tunteva henkilö, joka sopisi ”Vuoksen vesistön pääkaupungin” johtoon.

Marko Kiuru

kuntavaaliehdokas (kok.)

Imatra