Katukanava | Tässä visioita kotikaupungin virkistämiseksi – Polkuveneitä Ukonlinnaan ja vesijettejä Vuokselle

Imatralla on monia toimintoja vesialueella. Löytyisikö jotain lisää, esimerkiksi pyrähdyksiä pikaveneellä Saimaalle tai moottoriveneajeluja perheille sekä ryhmille lähimaisemiin. Hytitön vene, sillä näkyvyyden on oltava esteetön joka suuntaan. Jos pakettiin sisältyy rantautuminen, tulisi tarjota kahvit ja limsat sekä leivonnaiset. Retki olisi täydellinen lankkupenkeillä istuen nuotion loimutessa.

Kolmen-neljän henkilön venesoutelut olisivat tavallisuudesta poikkeava kohtaamispaikka, mutta varmasti virkistävä. Pientä purtavaa ja suun kostuketta voisi olla mukana. Sääntönä olisi, että veneestä poistutaan ainoastaan lähtöpaikassa.

Ukoskan uimalassa oletan olevan syvyyttä. Jos hankkii taitoonsa sopivan kelluntaliivin, voi viipyä vedessä niin kauan kuin haluaa ja harrastaa nykyään suosittua vesijumppaa.

Ukonlinnan edustalla oleva tyyni vesialue olisi mitä sopivin alue polkuveneille. Lapset ihastuisivat niiden kyydissä aikuisten seurassa. Rantavalvoja voisi ottaa vastaan varaukset ja rahastaa.

Rantavahdit-ohjelmassa valtameren korkeissa aalloissa liikkui kevyesti vesijetti. Sen perään oli kiinnitetty matto, johon uupunut uimari saattoi turvautua. Jospa saisimme Imatralle sellaisen monisatakiloisen jetin? Meillä on valmis vesiareena, nimittäin Vuoksi. Vesijetti kantaisi pari kyyditettävää ohjaajan lisäksi.

Kosket pitäisi kiertää tai raivata merkitty väylä. Ajo jatkuisi siltojen ali aina talomuseon vesille asti. Myös pyörähdys Imatrankosken padon äärellä onnistuisi kun patoluukut ovat kiinni. Mitä pidempi reitti sen kiinnostavampi. Elämys olisi suunnattu aikuisiän saavuttaneille normaalipainoisille. Mutta miten taata turvallisuus? Visio saattaa murentua myös liian voimakkaaseen virtaamaan ja pohjalla piileviin kiviin.

Jostain luin kehotuksen toimia sen kaupungin parhaaksi jossa asuu. Yrityksiä ovat nämäkin. Jos yksikin näistä ehdotuksista otettaisiin käyttöön, iloitsen.

Tulkoon julki vielä viimeisin pähkäily joka on aivan mahdoton toteuttaa. Löytyisikö pintakiitäjää, jolla voitiaisiin viedä yksi kyydittävä kerrallaan ohi alajuoksun koskien kääntymään valtakuntien vesirajalla. Olisipa ainutlaatuinen kokemus.

Sirkka Jääskeläinen

Imatra

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka