Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Luottamus hommaan, se on minulla päällimmäisenä mielessä” – Esa Nikkinen on ostanut 60-vuotisjuhlavuottaan viettävältä Autotalo Ripatilta jo yli kymmenen autoa

Autotalo Ripatti juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. Täyden palvelun autotalo tahtoo tehdä asioinnin mutkattomaksi. Pitkäaikainen asiakas arvostaa tuttua palvelua ja luotettavuutta.

Mainos | Toukokuussa 1962 uudet Datsunit pääsivät pöristelemään Suomen teille. Japanilaisautojen ensimmäisenä jälleenmyyntipisteenä Euroopassa toimi juuri avattu Autotalo Ripatti Lappeenrannassa. Yritys kauppasi autoja, joita ei ollut koskaan ennen vielä täällä nähty. Elettiin uutta jännittävää aikaa autokaupan maailmassa.

Aulis Ripatin aloittama liiketoiminta on kantanut pitkälle. Autotalo Ripatti on Suomen pitkäaikaisin Nissanin jälleenmyyjä. Tänä vuonna se juhlii 60. juhlavuottaan autokaupan parissa.

Juhlavuotta vietetään Kauppaviikon merkeissä kuluvalla viikolla 9.–15.5. Lisäksi Autotalo Ripatin pyöreitä vuosia juhlistetaan koko loppuvuoden ajan erilaisin teemoin ja tapahtumin.

Aluksi Ripatilla myytiin Datsuneita. Hieman myöhemmin nimi vaihtui Nissaniksi, kun tavaramerkki sulautettiin autonvalmistajan päänimeen. Vuosikymmenten merkkiedustus on tuonut ainutlaatuista kokemusta, osaamista ja ammattitaitoa Autotalo Ripatille.

Autotalo Ripatti edustaa tänä päivänä Nissanin lisäksi Peugeotia, Mazdaa, Suzukia, Subarua, Citroënia sekä Isuzua. Samaa Eekoon Autokaupat -konsernia on Auto-Eekoo naapurissa, ja sillä on vielä omat edustusmerkkinsä Kia ja Mitsubishi.

– Tärkeä tietotaito edustetuista automerkeistä siirtyy yrityksen sisällä, ja meillä on pitkät, hyvät suhteet maahantuojiin. Lisäksi meillä on pitkäikäisiä asiakkuussuhteita. Monilla asiakkaillamme on täällä tuttu henkilökunta vastassa, autokaupan toimialajohtaja Juha Punkkinen kertoo.

Jotakin palvelun sujuvuudesta kertoo jo sekin, että tämän vuoden alussa Autotalo Ripatilta luovutettiin auto asiakkaalle, joka on asioinut samassa autoliikkeessä jo yli 40 vuoden ajan.

Vuosikymmeniä kestänyt asiakassuhde

– Miulle se on aina Datsun.

Niin totesi Esa Nikkinen, kun hän tuli aikanaan vaihtamaan Autotalo Ripatille autoa ja sai esittelyn uusimmasta Nissan-valikoimasta. Nikkinen on asioinut samassa autokaupassa 1980-luvulta lähtien.

– Aiemmin minulla oli Bluebirdiä ja Primeraa, mutta sitten tykästyin Qashqaihin ja niitä on nyt kuudes menossa. Uusimman auton sain tammikuun lopulla ja pääsin sillä reissulle Lappiin.

Vuosikymmenten aikana yhteensä yli kymmenen autoa Autotalo Ripatilta hankkineena Nikkinen tietää, mikä vetää asioimaan samaan autokauppaan aina uudelleen:

– Luottamus hommaan, se on minulla päällimmäisenä mielessä. Voisihan sitä kierrellä ympäriinsä, mutta siinä vain sekoittaisi päänsä. Tutussa paikassa on helppo käydä. Kerran olen tainnut hairahtua ja vaihdoin sitten takaisin Ripatille, Nikkinen kertoo.

– Alkuaikoja lukuun ottamatta olen asioinut saman myyjänkin, Esa Kaplaksen, kanssa.

Nikkinen toteaa, että kun säännölliset huollot on hoidettu, ei hänellä ole ollut kulkupeliensä kanssa sen kummempia ongelmia. Nyt eläkkeellä ollessa ajokilometrejä kertyy vähemmän, mutta esimerkiksi pohjoiseen suuntautuvat matkat on mukava ajaa omalla autolla.

Nikkinen pohtii, että autoilu on murrosvaiheessa: on bensaa, dieseliä, hybridiä ja täyssähköä. Mielenkiintoista hänen mielestään on nähdä, mihin suuntaan autot kehittyvät. Vuoden alussa Nikkisen käyttöön ottamassa autossa on paljon ajamista helpottavia sekä turvallisuutta lisääviä toimintoja.

– Ulkonäkö on pitkälti sama kuin edellisessä, mutta kyllä se on ihan eri auto, huomattavasti parempi ajettava. Tämä on sellainen kevythybridi.

Kehitys täyden palvelun autotaloksi

Kun Autotalo Ripatti juhlii seuraavan kymmenen vuoden kuluttua pyöreitä vuosia, ovat uutena myydyt polttomoottoriautot vähemmistössä.

Nopeasti kiihtynyt kiinnostus sähköautoja kohtaan on huomattu Autotalo Ripatilla. Juha Punkkisen mukaan esimerkiksi Nissan on toiminut pioneerina myös sähköautojen kehittämisessä. Sähköauto Nissan Leaf on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta.

– Tulevaisuus näyttää sähköiseltä, ja katsomme luottavaisena autokaupan tulevaisuuteen.

Kun ennen autokauppojen toiminta keskittyi perinteisesti myyntiin ja huoltoon, Autotalo Ripatti tahtoo kehittää palvelujaan monipuolisesti. Samassa osoitteessa on paitsi automyynti, myös rengaskauppa, katsastus sekä vaurio- ja korikorjaamo. Kaiken autoiluun liittyvän lisävarusteineen saa Autotalo Ripatista. Vuosien varrella myös esimerkiksi auton ostaminen on saatu sujuvammaksi rahoituksen ja muun muassa yksityisleasing-palveluiden kehittyessä.

Ajatus on, että kaikki hoituu vain yhteen numeroon soittamalla. Punkkinen korostaa, että pitkän historian on mahdollistanut sitoutunut, ammattitaitoinen henkilökunta.

– Tahdomme, että autoasioiden hoitaminen on vaivatonta. Uskomme, että tämä on se, mitä asiakas nykyisin kaipaa – että on sama tuttu paikka, mihin tulla omaan autoon liittyvissä asioissa ja että asiat sujuvat helposti.