Kompakti kauppakeskus kätkee sisäänsä aarteita – lue kauppakeskus Gallerian eri toimialojen ammattilaisten vinkit

Keskeisellä paikalla Lappeenrannassa sijaitseva kauppakeskus Galleria on uudistanut ilmeensä. Kompaktin kauppapaikan lähes kaikki tilat on täytetty. Asioinnin helppous niin lääkäri-, vakuutus, kuin pankkiasioissakin yhdistettynä monipuoliseen kattaukseen muotiliikkeitä on Gallerian vahvuus.

Mainos | – Olemme halunneet panostaa mukavaan ja helppoon asiointiin, kertoo kauppakeskuspäällikkö Sari Mustapää.

Valo tulvii Kauppakeskus Gallerian isoista ikkunoista ja korostaa rakennuksen korkeutta. Täällä kaikki on kirjaimellisesti lähellä. Keskikäytävältä voi katseella tavoittaa lähes kaikki palvelut. Kauppakeskukseen on vuoden sisällä investoitu enemmän kuin koskaan.

- Energiatehokkaampi valaistus, uudet siistit saniteettitilat, liiketilojen muutosremontit asiakastarpeisiin, Mustapää luettelee.

Ympäristöarvot ovat myös olleet tapetilla. Kiinteistön jätekertymiä seurataan kuukausitasolla ja kierrätysastetta onkin saatu vuoden aikana nostettua yli 11 prosenttia.

– Lämmityskin on vaihdettu Vihreään Kaukolämpöön.

Monipuolisesti palvelevassa kauppakeskuksessa viihtyvät niin asiakkaat kuin liiketilojen vuokralaisetkin. Galleriassa käy päivittäin pari sataa ihmistä töissä, liiketilat ovat lähes kaikki vuokrattuja.

– Kauppakeskuksen täyttöaste on 90 %. Tuorein tulokas on kiinteistövälitystoimisto In & Out Oy LKV.

Mustapää kuvaileekin kauppakeskusta osuvasti palapeliksi, joka muokkautuu eri käyttötarkoituksiin palanen kerrallaan.

Entistä helpompaa ja huolettomampaa pysäköintiä sovelluksella

Asioinnin sujuvuus alkaa jo tilavasta parkkihallista, josta pääsee kätevästi hissillä suoraan joko ostoksille tai vaikka lääkärin vastaanotolle. Ensimmäinen tunti veloituksetta ja sunnuntaisin kauppakeskuksen aukioloaikana parkkeeraus on kokonaan ilmaista. Parkkeerauksessa on käytössä rekisteritunnuksen tunnistin, joten erillisiä lappuja ei sisään ajettaessa tarvitse napata. Maksu tapahtuu joko erillisellä Moovy-sovelluksella tai maksupisteellä pankkikortilla.

– Uusi sovelluspohjainen parkkijärjestelmä nopeuttaa asiointia entisestään, ja jos tarvitsee kuitteja pysäköinnistä, pystyy sovelluksesta tilaamaan kopiot sähköpostiin, Sari vinkkaa.

Vaateliikkeestä vakuutusten myyntiin ja palveluun

– Sopivan kokoinen ja ei liian hälyinen kauppakeskus, joka on helposti saavutettavissa, toteaa LähiTapiola Kaakkois-Suomen toimitusjohtaja Teemu Routti.

LähiTapiola Kaakkois-Suomella on noin 750 neliötä modernia vaaleaa ja lasiseinien rytmittämää toimitilaa Gallerian kakkoskerroksessa. Keväällä 2020 valmistuneisiin tiloihin Routti on erittäin tyytyväinen.

- LähiTapiolan tilat ovat erinomainen esimerkki kauppakeskuksen muunneltavuudesta. Entinen myymälätila rakennettiin kokonaan uusiksi, kauppakeskuspäällikkö Mustapää kuvailee.

Ikkunoita on tilassa vain muutama, mutta lasiseinät tuovat avaruutta, ja tuttu norppahahmo elävöittää kokoustilojen ilmettä entisestään. Routti kertoo, että aivan ensikäynnillä ei valtava tilan muunnos vaatekaupasta vakuutusyhtiön asiakaspalvelu- ja toimistotyötilaksi avautunut.

–Havainnollistava pohjaratkaisu valmistui ammattilaisten toimesta nopeasti. Pilarirakenteisessa liiketilassa taisimme lopulta säilyttää vain yhden vanhan väliseinän, hän kertoo.

– Vaikka nykyisin suositaan paljon avokonttoritilaa, halusin varmistaa mahdollisimman monelle rauhallisen ja äänieristetyn työskentely- ja asiointitilan. Tilat ovat viihtyisät ja jokainen saa tarvitsemansa työrauhan liukuoven sulkemalla.

Akuutista hammassärystä erikoissairaanhoitoa vaativiin toimenpiteisiin

Lääkärikeskus Mehiläinen on viihtynyt Galleriassa jo kymmenen vuotta ja laajentanut palvelutarjontaa vuosi vuodelta. Kolmannen kerroksen tilojen palvelutarjonta käsittää yleis- ja erikoislääkäripalvelujen lisäksi diagnostiikkaa, työelämäpalvelut, suunterveyden palvelut sekä lapsettomuushoitoihin erikoistuneen klinikan palvelut.

- Olemme laajentaneet palveluvalikoimaamme entisestään ja tarjoamme nyt myös jalkojenhoitajien palveluita sekä plastiikkakirurgiaa. Olemme myös lisänneet fysioterapiapalveluiden saatavuutta, Mehiläisen yksikönjohtaja Kati Sarén kertoo.

Sarén vinkkaa uuden vuoden lupauksien ajankohtana jokaista kääntämään katseensa omaan terveyteen. Mehiläisen Huoleton-terveystarkastus on helppo varata verkossa. Alkutalven aikana ehtii myös hyvin ottaa influenssarokotuksen, samalla kannattaa tarkistaa muidenkin rokotusten ajantasaisuus.

– Terveystarkastuksemme sisältää perustutkimukset ja laajat laboratoriokokeet, joilla saa tärkeää tietoa omaan hyvinvointiin liittyen. Toinen tärkeä säännöllistä, vuosittaista tarkastusta vaativa paikka on suu.

Suunterveyden palvelujen Hammas Mehiläinen on luonnollinen lisä Mehiläisen kattavaan palvelutarjontaan Galleriassa. Uusin palvelulisä on mielenhyvinvointia tarjoava Komppi Mehiläinen.

Palveluja monipuolisiin tarpeisiin

Gallerian kolmannesta kerroksesta löytyy toimisto, jossa paketoidaan aarteita ja elämyksiä Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailun edistämiseksi.

– Katso vinkit sivulta www.gosaimaa.com, lähde lähimatkalle ja löydä eteläkarjalaiset elämykset! Laadi vinkeistä oma aarrekarttasi ja aloita turvallinen sekä paikallista elinvoimaa tukeva seikkailusi, kehottaa Katja Vehviläinen, GoSaimaan johtaja.

Toisen kerroksen hissien välittömässä läheisyydessä sijaitseva Nordea pankki on toiminut kauppakeskus Galleriassa sen avaamisesta alkaen. Asiakkaiden helppo saavutettavuus sekä viihtyisät toimitilat saavat kiitosta, sillä vaikka pankki kulkee monella mukana mobiililaitteella, on konttoriasiointikin välillä tarpeen.

–Meille asiakas pääsee ajanvarauksella juuri silloin kun hänelle sopii. Galleriasta löytyy Nordean pankkikonttorin lisäksi laskujenmaksu- ja TalletusOtto -automaatit, kertoo Nordean toimipaikan johtaja Jaana Pulkkinen.

Rahanvaihtoon ja ulkomaan talletuspalveluihin erikoistunut Change Group on myös hiljattain avannut toimipisteensä koronasulun jälkeen.

Terveyspalveluja tarjoavat Mehiläisen lisäksi mielenterveyspalveluihin erikoistunut Silmuke Oy, sekä kuulonaleneman sekä uniapnean hoitoon erikoistunut Kuuloxi ja Unixi, jotka löytyvät kauppakeskuksesta Kauppakadun puolelta, omalla sisäänkäynnillä. Uusi tulokas Gallerian monipuoliseen tarjontaan on Arffman Finland Oy, joka on Suomen suurin yksityinen työllisyydenhoidon palveluiden tuottaja.

Elämä on liian lyhyt tylsään pukeutumiseen

– Kivat vaatteet voivat tuoda paljon hyvää fiilistä ja iloa elämään. Pukeutumisessa kannattaa myös unohtaa vanhat pinttyneet säännöt; if you like it, wear it!, toteaa vaateliike VILAn aluepäällikkö Suvi Alatalo.

Vaateliike on toiminut kauppakeskuksessa vuodesta 2015 saakka. Alatalo kuvailee loppuvuodesta valmistunutta Gallerian ilmeen päivitystä tervetulleeksi piristykseksi.

– Uudistus on tuonut uutta virtaa ja valikoimaa kauppakeskukseen.

Alatalo neuvoo käyttämään ammattitaitoisten myyjien apua vaatehankinnoissa. Sillä välttää sovituskopissa tuskailun ja saa omaan tyyliin sellaisia piristyksiä, joita ei itse kenties osaisi ajatellakaan. Mukaan voi ottaa myös oman vaatekappaleen, jolle etsii toimivaa yhdisteltävää. Valmiiksi mietityt asukokonaisuudet auttavat niin arjessa kuin juhlassakin.

Näillä vinkeillä vältät vaatekriisit ja hutiostokset vuonna 2022

1. Valitse yhteensopivia vaatteita, muutamalla vaatekappaleella saa varioitua asukokonaisuuden viikon jokaiselle päivälle.

2. Pyydä ammattilainen avuksi. Stailaushetken saldo on vähintäänkin uudet ideat kotiin vietäväksi.

3. Suunnittele jo ostovaiheessa käyttötarkoitus ja yhdisteltävyys. Pidä vaatekaapissa muutama klassinen luottovaate, esim. monikäyttöinen mekko, mustat housut ja siisti pusero. Niihin on helppo yhdistää kauden trendiyksityiskohtiakin.

4. Vaatteiden monipuolinen käyttö korostuu lähityö-etätyö-ajassa. Kotitoimistoonkin kannattaa hankkia mukavia, mutta toimivia vaatteita, sillä pukeutuminen tuo hyvää fiilistä.

Kauppakeskus Gallerian kattavat palvelut

Muoti

VILA, KappAhl, HM, Lindex, Cubus, Carlings, BikBok, Kicks

Terveyspalvelut

Mehiläinen, Kuuloxi ja Unixi

Muut palvelut

Arffman Finland Oy, goSaimaa Oy, Securitas, Nordea, LähiTapiola, Change Group, In and Out Oy LKV, Otto- ja pakettiautomaatti

Pop up -myymälät 

Villapuoti

Tyyliä, hyvinvointia ja lappeenrantalaista elämää keskellä kaupunkia!

gallerialappeenranta.fi

20 liike- ja toimistotilaa, 395 parkkipaikkaa

Kauppakatu 40, Lappeenranta

Instagram

Facebook