Juniori Ketterä haluaa tarjota lapsille ja nuorille muutakin kuin kilpalätkää

8.9.2017 5:40
Kuva: Tenho Tiilikainen

Nuorten jääkiekko voi olla ja sen pitää olla muutakin kuin puuduttavaa harjoittelua ja pelaamista NHL:n rahakaukalot silmissä kiiluen.

Tätä mieltä ainakin ovat Imatran Ketterä Junioreiden kolme ennakkoluulotonta miestä: Antti Kutvonen, Sofian Gezuri ja Teemu Tanttu. Trio on ideoinut ja on toteuttamassa lapsille ja nuorille uusia tapoja päästä mukaan jääkiekkoharrastukseen.

Antti Kutvonen on Juniori Ketterässä vielä varsin uusi valmennuspäällikkö ja seurakehittäjä, Sofian Gezuri juniorikiekon monitoimimies, ja entinen Ketterän pelaaja Teemu Tanttu opiskeluun liittyvässä työharjoittelussa Ketterässä.

— Aloitimme luistelukoulun viime lauantaina, mukana oli lähes 30 pientä nappulaa perehtymässä luistelun saloihin. Luistelukoulua on kaikkiaan viidesti ja siitä halukkaat voivat jatkaa kiekkokoulua kohti. Varsinaista luistelukoulua Ketterällä ei ole ollut useaan vuoteen, Kutvonen kertoo.

Kiekkokoulu alkaa lauantaina 7. päivä lokakuuta ja sen pyörittäminen on Sofian Gezurin vastuulla.

— Suurena haaveena on, että saamme kiekkokoulun rinnalle myös korttelikiekon, jos luonnonolosuhteet tulevana talvena sen vain mahdollistavat, Gezuri sanoo.

Höntsäkiekko alkaa marraskuussa

Haaveena on myös harrastejääkiekon, höntsäämisen rantauttaminen Imatralle.

— Mallia voi ottaa vaikkapa Turun Palloseuralta, jossa höntsäkiekkoa on jo menestyksekkäästi kokeiltu. Tavoitteena on saada mukaan lajista kiinnostuneita nuoria, joille kilpailullinen tavoite ei ole pääasia.

Höntsäkiekko on tarkoitus aloittaa marraskuussa ja ajankohdaksi on kaavailtu lauantai-iltaa.

— Höntsälle pitää löytää ohjaaja tai ohjaajia.

Erityisryhmien jääliikunta haasteena

Kolmas ja koko seuran kannalta erittäin tärkeäksi koettu asia on erityisryhmille suunnatun tarjonnan aloittaminen.

— Pallo on nyt pyörimässä Imatran kaupungin ja muun muassa Invalidiliiton kanssa. Haasteita erityisryhmien jääliikunnassa riittää, mutta työ on varmasti kaikin tavoin palkitsevaa. Pyrimme aloittamaan toiminnan lokakuussa, erityisryhmien jääliikunnan vetäjäksi lupautunut Gezuri kertoo.