Imatran Ketterä toimii kuin Mestis-joukkue ja haluaa olla pian yksi niistä

9.3.2017 11:34
Kuva: Tenho Tiilikainen
Ketterän latvialaishyökkääjä Rudolfs Maslovskis on noussut imatralaisyleisön suosikiksi.
Ketterän latvialaishyökkääjä Rudolfs Maslovskis on noussut imatralaisyleisön suosikiksi.

Imatran Ketterän voittoputki jääkiekon miesten Suomi-sarjassa on paisunut 30 otteluun. Jos voittokulku jatkuu tänään torstaina Imatralla pelattavassa kolmannessa välieräottelussa Forssan Palloseuran kustannuksella, Ketterä pääsee pelaamaan kauden päätavoitteestaan, eli noususta Mestikseen.

Suomi-sarjan välierien voittajat etenevät Mestiksen karsintasarjaan, jossa ne kohtaavat Mestiksen runkosarjan kolme viimeistä. Kaksinkertaisena pelattavan karsintasarjan kaksi parasta pelaavat ensi kaudella Mestiksessä.

Viime kaudella Ketterä voitti 36 runkosarjaottelustaan 28, mutta taipui lopulta Suomi-sarjan finaalissa Iisalmen Peli-Karhuille ja Mestiksen karsinnassa Rovaniemen Kiekolle.

Tällä kaudella Ketterä voitti 36 runkosarjaottelusta 34 ja niistä 19 vähintään neljän maalin erolla.

Miksi Ketterä on ollut niin ylivoimainen Suomi-sarjassa tällä kaudella, urheilujohtaja Jari Lifländer?

— Kaikki lähti liikkeelle jo keväällä, jolloin kartoitimme pelaajia. Aloimme rakentaa joukkuetta ajoissa. Huhtikuussa meillä oli asiat jo aika pitkällä.

— Siitä eteenpäin joukkueemme on harjoitellut aika ammattimaisesti, kun ajatellaan Suomi-sarjan tasoa. Iltaharjoitusten lisäksi meillä ovat pyörineet aamuharjoitukset kaksi kolme kertaa viikossa läpi kauden. Kaikki lähtee sieltä. Tuo joukkue on erittäin urheilullinen.

— Meilläkin on joitain pelaajia, jotka käyvät pelaamisen ohessa töissä. Pääsääntöisesti pelaajamme kuitenkin pystyvät panostamaan jääkiekkoiluun ja tekemään asioita samalla tasolla kuin Mestiksessä tehdään.

Kokenut Ketterä

Ketterän pelaajilla on yhteensä yli 600 ottelun kokemus Suomen liigasta. Niistä Olli Julkunen on pelannut 337 ja Jarno Lippojoki 201. Muut entiset liigapelaajat ovat Joni Suutari ja Onni Toivanen sekä SaiPasta lainalla oleva Ketterä-kasvatti Joona Jääskeläinen. Julkunen on pelannut lisäksi Ruotsin liigassa 40 ottelua ja Itävallan liigassa 35.

16 pelaajalla on takanaan Mestiksessä yhteensä yli tuhat ottelua, joista Julkusella 347 ja Jesse Juntheikillä 191.

Renars Demiters on pelannut yhteensä yli 400 ottelua Latvian, Kazakstanin ja Valko-Venäjän liigoissa. Hän voitti Latvian mestaruuden Liepajassa keväällä 2011.

Ondrej Mikula on tahkonnut Slovakian liigassa 347 ottelua ja Tsekin liigassa 44.

Rudolfs Maslovskis pelasi 96 ottelua KHL-seura Riian Dynamon farmijoukkueessa, joka pelaa Venäjän nuorten sarjassa. Maslovskis on edustanut Latviaa kerran alle 18-vuotiaiden ja kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.