Tapio Tiihonen ja Kauko Kaartinen SM-luokkansa kärjessä

24.7.2011 4:00Tekstikoko: AAA
Kuva: Rippe Riikonen
Imatran Venekerhon Jyrki Tikka oli lähtösuoralla vielä kärjessä, mutta joutui lopulta päästämään tutun kärkikolmikon ohitseen.

RIPPE RIIKONEN

MATKAVENEIDEN offshore-luokissa MM- ja EM-kultaakin urallaan voittanut imatralaiskaksikko Tapio Tiihonen ja Kauko Kaartinen voittivat 3b-luokan lähdön lauantaina Lammassaaren edustalla alkaneissa Saimaa Race 2001 -kilpailuissa. Luokan kakkoseksi ajoi porvoolaiskaksikko Seppo Reinikainen ja Juha Pirhonen. Luokan kolmanneksi ehtivät ruokolahtelaiset Sulho Lind ja Laila Tupakka.

Neljännen nelossijansa tämän vuoden SM-lähdöissä otti Imatran Venekerhon kaksikko Jyrki Tikka/Tomi Valkonen.

Tiihonen/Kaartinen ja Porvoon kaksikko Reinikainen/Pirhonen ovat viiden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kärkipaikalla. Offshore-veneet ajavat kaudessa kahdeksan kilpalähtöä, josta kuusi parasta otetaan huomioon. Tänään Lammassaaren edustalla ajetaan puolilta päivin kesän kuudes osakilpailu.

– Kärkiveneet ajavat kyllä kovaa ja vanhojen herrojen (Tiihonen/Kaartinen) vauhti on käsittämätöntä. Sääolosuhteet olivat vaativat, ristiaallokko löi veneeseen molemmista suunnista, kertoi kisan järjestelyissäkin mukana oleva Jyrki Tikka.