Tapio Tiihonen ja Kauko Kaartinen SM-luokkansa kärjessä

24.7.2011 4:00Tekstikoko: AAA
Kuva: Rippe Riikonen
Imatran Venekerhon Jyrki Tikka oli lähtösuoralla vielä kärjessä, mutta joutui lopulta päästämään tutun kärkikolmikon ohitseen.
Imatran Venekerhon Jyrki Tikka oli lähtösuoralla vielä kärjessä, mutta joutui lopulta päästämään tutun kärkikolmikon ohitseen.

RIPPE RIIKONEN

MATKAVENEIDEN offshore-luokissa MM- ja EM-kultaakin urallaan voittanut imatralaiskaksikko Tapio Tiihonen ja Kauko Kaartinen voittivat 3b-luokan lähdön lauantaina Lammassaaren edustalla alkaneissa Saimaa Race 2001 -kilpailuissa. Luokan kakkoseksi ajoi porvoolaiskaksikko Seppo Reinikainen ja Juha Pirhonen. Luokan kolmanneksi ehtivät ruokolahtelaiset Sulho Lind ja Laila Tupakka.

Neljännen nelossijansa tämän vuoden SM-lähdöissä otti Imatran Venekerhon kaksikko Jyrki Tikka/Tomi Valkonen.

Tiihonen/Kaartinen ja Porvoon kaksikko Reinikainen/Pirhonen ovat viiden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kärkipaikalla. Offshore-veneet ajavat kaudessa kahdeksan kilpalähtöä, josta kuusi parasta otetaan huomioon. Tänään Lammassaaren edustalla ajetaan puolilta päivin kesän kuudes osakilpailu.

– Kärkiveneet ajavat kyllä kovaa ja vanhojen herrojen (Tiihonen/Kaartinen) vauhti on käsittämätöntä. Sääolosuhteet olivat vaativat, ristiaallokko löi veneeseen molemmista suunnista, kertoi kisan järjestelyissäkin mukana oleva Jyrki Tikka.