Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen Imatralla: Turvallisempaa, että Laura Huhtasaari (ps.) on eduskunnassa, eikä siviiliammatissaan opettajana

17.8.2017 15:32
Kuva: Anu Pakarinen
Europarlamentaarikko Merja Kyllönen on vasemmistoliiton presidenttiehdokas.
Europarlamentaarikko Merja Kyllönen on vasemmistoliiton presidenttiehdokas.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää parhaillaan kesäkokoustaan Imatralla. Mukana on myös puolueen presidenttiehdokas Merja Kyllönen.

Presidenttipelissä on jo nyt useita muitakin naisehdokkaita. SDP valitsee oman presidenttiehdokkaansa näillä näkymin Maarit Feldt-Rannan, Tuula Haataisen ja Sirpa Paateron joukosta.

Perussuomalaiset ovat puolestaan asettamassa presidenttiehdokkaakseen Laura Huhtasaaren.

Huhtasaari tunnetaan muun muassa siitä, että hän kiistää vallitsevan käsityksen eläin-ja ihmiskunnan kehityksestä.

Miten Merja Kyllönen arvioi Huhtasaaren vaikutusta presidentinvaalien asetelmaan? Onko vaarana, että kampanjointi menee sirkukseksi?

— Sen aika näyttää. Toivon presidentti-instituution puolesta, ettei mene sirkuksen puolelle, ja että osataan ottaa asiat vakavasti. Varmasti kansalaisetkin toivovat, ettei vaaleista tule pellekoulua. Kyse on vakavista asioista ja globaaleista haasteista, Kyllönen muistuttaa.

Onko presidentinvaaleissa Kyllösen puolesta tilaa evoluution kieltäjälle?

— Ehkä, onhan hänet valittu eduskuntaankin. Ehkä on myös turvallisempaa, että hän on eduskunnassa, eikä opettamassa tulevaisuuden toivoja. Anteeksi vain, Kyllönen sanoo.

Huhtasaari on siviiliammatiltaan opettaja.

Vasemmistoliiton kesäkokous jatkuu Imatralla perjantaihin saakka.

Tänä ilta ohjelmassa on muun muassa Imatran kaupungin vastaanotto.

Sitä ennen vasemmistoliitto järjestää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden konditoria Imatrankoskessa klo 17.30 alkaen. Aiheena on, minkälaisen sote-uudistuksen Suomi tarvitsee.

Anu Pakarinen