IPV:n pudotuspeliunelma elää, Hyvinkäältä tuli tärkeä voitto

8.8.2017 17:10 | Päivitetty: 8.8.2017 20:11
Kuva: Kai Skyttä
IPV:n Ville Lantiainen on ollut vahvassa vireessä viime peleissä.
IPV:n Ville Lantiainen on ollut vahvassa vireessä viime peleissä.

Superpesiksen alempi jatkosarja jatkuu tänään Imatran Pallo-Veikkojen osalta Hyvinkäällä Tahkoa vastaan.

Tahko on alemman jatkosarjan kärkijoukkue ja menossa vielä Superpesiksen pudotuspeleihin. Joukkueiden ero ennen kolmea viimeistä ottelua on neljä pistettä Tahkon hyväksi. Käytännössä IPV:n on voitettava tänään Tahko joko kahden tai kolmen pisteen erolla, jotta pudotuspelipaikka on IPV:lle vielä realismia.

Toisaalta piste varmistaisi sen, ettei IPV putoa ainakaan suoraan Superpesiksestä, kahdella pisteellä sarjapaikka alkaisi olla varma ilman karsintapelkoakin.

Runkosarjassa IPV voitti Tahkon kahdesti 2—1.

Uutisvuoksi seuraa Pihkalassa kello 18 alkavaa ottelua, pysy mukana.

Odotettu kokoonpano
IPV lähtee Tahkoa vastaan samalla miehityksellä, lyöntijärjestyksellä ja ulkopeliasetelmin kuin voitto-ottelussa Alajärveä vastaan sunnuntaina.

Lauri Kaartokallio on kärkenä, sitten tulevat Miikka Matikka.,Ville Liukku, Tommi Päivinen, Jussi Hurskainen, Ville Lantiainen, Juhani Myyryläinen, Mikko Kosonen ja Jarkko Matikka.
Jokereina ovat Lauri Rönkkö, Nino Muuruvirta ja Juuso Lattu.

 

Surkea alku
IPV aloitti ottelun sisävuorolla ja todella murheellisesti. Lauri Kaartokallio pääsi vapaalla ykköselle, mutta paloi kakkostaipalelle ja samoin kakkostaival koitui myös Juuso Latun ja Miikka Matikan kohtaloksi, neljä lyöjää ja kolme paloa. Lisäksi IPV:n lyöntivuoro jäi todella ikävään saumaan.

IPV:n onneksi sisäpelin vaisuus oli tarttuvaa. Hyvinkää pystyi toki pyörittämään lyöntijärjestyksen alusta loppuun, mutta 12 miehen jälkeen oli kasassa kolme paloa, eikä yhtään kolmostilannetta.

Toisen vuoroparin alku oli vielä IPV:lle murheellinen, vaikka jokeri Nino Muuruvirta pääsikin vapaalla kentälle. Juuso Lattu ja Tommi Päivinen onnistuivat siirtämään Muuruvirran kolmoselle, vaikka rasitteeksi tulikin kaksi takapaloa. Jussi Hurskainen iski sitten Muuruvirran kotiin ja IPV:n johtoon. Seuraava kotiin pyrkijä oli Juhani Myyryläinen ja Lauri Kaartokallio onnistui. Kaikkiaan IPV:llä oli vuorossa 16 lyöjää!

Hyvä sisävuoro antoi pontta myös imatralaisten ulkovuoroon ja Hyvinkää pysyi pihdeissä siihen saakka, että lyöjäjokeri Ville Kero onnistui. IPV johtaa kahden vuoroparin jälkeen 2—1.

Kolmannessa vuorossaan IPV sai kärkensä Lauri Kaartokallion nopeasti kolmoselle, mutta jatkoa vaikeuttivat kaksi takapaloa. Onneksi Lauri Rönkkö onnistui, kotiutti Kaartokallion ja vei IPV:n kahden juoksun johtoon.

Hyvinkää oli omassa kolmannessaan ponneton.
IPV:n neljäs sisävuoro oli pitkälti avausvuoroparin toisinto, kolme paloa pikatahtiin. Kestääkö kahden juoksun etumatka Hyvinkään viimeisen sisävuoron?

Ja IPV kesti, vaikka Tahko saikin ajolähdön yhdellä palolla. Mutta ei tehnyt juoksun juoksua, IPV vei jakson 3—1 ja varmisti samalla sen, ettei se ainakaan suoraan superista putoa.

Avausjaksolla ei kolmostilanteilla juhlittu. Molemmilla niitä oli kolme.

 

Toinen jakso

Hyvinkää aloitti tosien jakson terävästi ja siirtyi jakson avausvuorossa johtoon. Juoksun löi, kukapa muu kuin Ville Kero. Toinen Ville, sukunimeltään Harju tuplasi kotijoukkueen johdon.

IPV:n takaa-ajo oli turhaa ja Tahko iski toisessa vuorossaan yhden lisää, tiedätte kyllä kuka. Oikein: Ville Kero. IPV:n vaisuilu jatkui toisessakin vuorossa, ei juoksuja, ei kolmostilanteita edes.

Hyvinkään kolmas sisävuoro oli heikko. IPV:n kolmannen tasoittavan alku erinomainen. Ville Lantiainen iski ensimmäisenä lyöjänä läpi ja kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Juhani Myyryläinen kotiutti heti perään Lantiaisen kotiin ja IPV nousi jo juoksun päähän Tahkosta. Ja jatkoa seurasi. Myyryläinen meni kentälle ja IPV:n tykki Lauri Rönkkö saatteli ”Myyryn” kakkoselta kotiin ja numerot tasoihin.
Jos Hyvinkää ei onnistu tekemään neljännessä vuorossa juoksuja voittaa IPV ottelun. Nyt luukut kiinni ja pudotuspeleihin.

IPV:n ulkopeli pitää, eikä Tahko saa miestä edes kolmoselle. Kaksi pistettä jo plakkarissa, yhdellä lisäjuoksulla tulisi yksi piste lisää.

IPV sai kehitettyä ajon kahdella palolla, mutta ei onnistunut. Saaliina Pihkalasta kaksi sarjapistettä ja ero pudotuspelipaikkaan on samaiset kaksi pistettä.

Tenho Tiilikainen