Koulun seinää kohoaa Ruokolahdella — kahden sakaran pystytys on aloitettu

17.7.2017 7:01
Kuva: Matti Veijalainen
Valmista koulutyömaalla tulee heinäkuun alkuun 2018 mennessä.
Valmista koulutyömaalla tulee heinäkuun alkuun 2018 mennessä.

Ruokolahden kirkonkylän uuden koulun rakennustyömaalla nousee jo seinää. Ykkös- ja kakkoslohkojen runkoja rakennetaan. Kolmannen aloittamisen vuoro tulee vaiheittain etenevässä työssä kohta, Ruokolahden kunnan puolesta työmaan valvojana toimiva rakennuttaja ja kunnossapitoinsinööri Jari Leppänen kertoo.

Arkikielessä lohkoista puhutaan sakaroina. Arkkitehtuuriltaan uudesta koulusta tulee kolme eri siipeä käsittävä sakaramallinen rakennus.

Pohjamontun kaivuun alkamisesta laskien uutta koulua on nyt rakennettu kaksi ja puoli kuukautta. Suunnitellussa aikataulussa on pysytty tismalleen, Leppänen kertoo.

Lomakausi on näkynyt rakennustyömaalla suhteellisen vähäisenä rakennusmiesten määränä. Alkavalla viikolla työmaan vahvuus pysähtyy vielä noin kymmeneen henkilöön. Sen jälkeen määrä alkaa taas kasvaa. Tähän mennessä samanaikaisesti töissä on enimmillään ollut noin 35 rakentajaa.

Koulun rakennusurakoija on Lemminkäinen Talo Oy. Uuteen kouluun kootaan kaikki Ruokolahden peruskoululaiset. Koulun tavoitehinta on kunnan laskelmissa 14 miljoonaa euroa.

Matti Veijalainen