Poliisi epäilee Lappeenrannan viimeöisen palon liittyvän aiempien tuhopolttojen sarjaan — ”Mitään läpimurtoa ei ole tullut”

15.7.2017 19:29
Kuva: Niina Villman
Poliisi jatkaa tutkimuksia tuhopolttojen sarjan selvittämiseksi.
Poliisi jatkaa tutkimuksia tuhopolttojen sarjan selvittämiseksi.

Poliisi jatkaa Lappeenrannan läntisellä alueella viime aikoina sattuneiden tulipalojen sarjan tutkimista. Tutkittavien tapausten listaan lisättiin viime yönä Uus-Lavolan Poronkadulla palanut jätekatos.

Lähiaikoina Huhtiniemen, Sammonlahden, Lavolan ja Uus-Lavolan alueilla on sytytetty useita tulipaloja, joiden epäillään liittyvän toisiinsa. Tällä viikolla Sunisenkadulla sijaitsevan kerrostalon pihalla roihusi roskakatos, ja viime yönä Poronkadulla poltettiin jätekatos.

Kaikki tuhotyöt ovat kohdistuneet toistaiseksi asumattomiin rakennuksiin, mutta tämän viikon kahdessa tapauksessa asuintalot ovat olleet erittäin lähellä.

Rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo, että Poronkadun palo voi hyvinkin olla yhteydessä aiemmin sattuneiden palojen kanssa. Havainnot ovat olleet vähissä toistaiseksi.

— Teemme tarkistuksia ja selvityksiä, mutta mitään sellaista suoraa vinkkiä ei ole tullut, mikä tätä tuskaa helpottaisi. Läpimurtoa ei ole tullut ainakaan vielä, Liikkanen kertoo.

Poliisi toivoo yleisötä vihjeitä ja havaintoja tuoreempiin ja vanhempiin tuhopolttoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 414 559.

Henri Pitkänen